Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 januari
Verlopen
187 Dagen geleden
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Full Stack Java Ontwikkelaar

Op zoek naar een Full Stack Java Ontwikkelaar

Opdrachtomschrijving:

Als Java ontwikkelaar werk je mee aan de verdere ontwikkeling zowel zelfstandig als projectmatig aan grote, Web based applicaties en ontsluit bedrijfskritische informatie systemen. Je hebt meerdere Java implementaties gerealiseerd, je kan portlets bouwen, maar weet ook alles over security en performance en bent bekend met portal technologieĆ«n, frontend development en database technologieen. Tevens ben je in staat met architecten in gesprek te gaan over practische oplossingen en alternatieve scenario's.Ā 

De IND werkt naar aanleiding van haar ambities, datastrategie en knelpunten in het huidige IV – en ICT-landschap, doelgericht en stapgewijs, toe naar een nieuwe werkwijze rondom het registreren, vaststellen, toepassen en analyseren van (feit-)gegevens. Als ontwikkelaar bouw je mee aan PoC's in een scrumteam om event-driven het nieuwe registreren van beweringen en het vaststellen van feiten, toegepassen in een IND proces (toetsen, analyseren en handhaven); hoe sluit het aan op het bestaande landschap, wat zijn de kansen, sterktes en zwaktes van de aanpak. De aanpak is experimenteren en verkennen, als voorbereiding op een toekomstig applicatielandschap. Qua persoonlijkheid zoeken we een echte teamplayer die de wensen van de stakeholders begrijpt en het leuk vindt om complexe puzzels op te lossen samen met senior collega's.Ā 

Eisen:

  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring met Agile/Scrum.Ā 
  • De aangeboden kandidaat heeft een behaald Java programmer certificate.Ā 
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met werken aan Java based enterprise systemen.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring met Java en de frameworks Spring en/of Hibernate.Ā 
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring met VueJS en/of React en/of Angular en/of JavaScript.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring met Microservices en/of CI/CD.Ā 

Wensen:

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Nederlandstalig, tenminste B1-niveauĀ 
  • Ervaring binnen de (rijks)overheidĀ 

Bedrijfsinformatie:
Van vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land tot specialistische kenniswerkers: de IND beoordeelt alle verzoeken van mensen die in Nederland verblijf willen aanvragen of die Nederlander willen worden. Dat doen we zorgvuldig, want ons werk doet ertoe.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat de IND alle verblijfsaanvragen beoordeelt van mensen die in Nederland willen wonen of die graag Nederlander willen worden. Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en die daarom hier asiel aanvragen. Maar ook om mensen die hier willen werken, studeren, of een gezin willen vormen met iemand die hier al woont. Daarnaast behandelt de IND naturalisatieverzoeken van mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom een Nederlands paspoort willen aanvragen. Bij de IND toetsen we elke aanvraag afzonderlijk aan de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat betekent dat men goed moet luisteren naar het verhaal van elke aanvrager zodat elke beslissing die de IND neemt, recht doet aan ieders persoonlijke situatie.

De IND is als uitvoeringsorganisatie onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid A. Broekers-Knol is als bewindspersoon verantwoordelijk voor het werk van de IND. De IND heeft geen invloed op het vreemdelingenbeleid, dat komt via de Tweede en Eerste Kamer tot stand. Daarnaast vloeien er regels voort uit (internationale) verdragen.