Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 december
Verlopen
209 Dagen geleden
DICTU

DevOps Engineer

Kennis van en ervaring met: Red Hat Enterprise Linux 7 en 8, Postgres DB

Opdrachtomschrijving

De werkzaamheden bestaan uit het beheren van tooling binnen de afdeling Identity & Access Management (IAM) van DICTU en Directie Informatie Voorzieining. De Access Management tooling bestaat uit een centrale autorisatiedienst op basis van Micro Focus NetIQ. Als DevOps engineer ben jij mede verantwoordelijk voor het beheren en configureren van de onderliggende RedHat applicatiestack.

Achtergrond opdracht

Micro Focus NetIQ is een product wat door DICTU en Directie Informatie Voorzieining samen wordt geïmplementeerd voor de ministeries van EZK en LNV. Er wordt is ene nieuw 'Access Management' DevOps team geformeerd binnen de afdeling IAM. Het doel is dat uiteindelijk alle ruim 18.000 medewerkers geautomatiseerd toegang krijgen tot de juiste applicaties met de juiste rechten en de risico’s op misbruik worden gereduceerd, geheel compliant volgens de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en ISO 27001 norm.

Functie eisen

  • Minimaal HBO niveau 
  • Ervaring als DevOps engineer (3 jaar)
  • RedHat RHCE 
  • Kennis van en ervaring met: Red Hat Enterprise Linux 7 en 8, Postgres DB 
  • Kennis van en ervaring met Ansible en Bash-shell scripts
  • Kennis van en ervaring met LDAP Kennis van en ervaring met Tomcat
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.