Den Haag
Medior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 december
Verlopen
193 Dagen geleden
Logius

SecOps specialist

Wij zijn op zoek naar een Security Operations specialist met kennis van ISMS en IB & CISSP gecertificeerd.

Opdrachtbeschrijving

Logius zoekt een nieuwe technisch geori├źnteerde SecOps (Security Operations) specialist.

Als SecOps specialist ben jij verantwoordelijk voor alle security systemen en tools die faciliteren in de monitoring en detectie van mogelijke security risico's binnen het technische landschap van MijnOverheid.

Je draagt bij aan het neerzetten, beheren en gebruiken van systemen rondom vulnerability management, intrusion detection, log analyse en firewalling. Tevens denk je continue na over mogelijk interessante nieuwe technieken en tools om risico's te identificeren en realiseer je deze met je team, van architectuurplaat tot ingebruikname.

Je bepaalt hierbij dus zelf de koers en visie op het gebied van security!

Achtergrond opdracht

Als SecOps specialist werk je in Logius HR Team 5. Dit is het team met alle Informatiebeveiligingsspecialisten en Architecten. Werken voor Logius betekent veel vrijheid in je werk, veel contacten met collega's en meewerken aan een veilige, digitale en bereikbare overheid voor alle burgers. Je hebt ervaring met ontwikkelen en je hebt passie voor Security. Beheers jij nog niet alle aspecten van wat gevraagd wordt, dan is dat geen probleem. Heb jij een achtergrond in ontwikkeling, ervaring met Linux (Ansible en Python een pre, geen must) en ga je graag een nieuwe uitdaging aan? Dan is deze opdracht iets voor jou. In deze klus word je begeleid door een zeer ervaren SecOps Specialist die je gaat helpen!

Functie eisen

  • Kennis van ISMS en IB
  • CISSP gecertificeerd
  • 2 jaar HBO werk- en denkniveau

Aanvullende kennis

Je hebt kennis van of serieuze interesse in: Kubernetes en CRI container runtime, Gitlab, CI/CD pipelines, Proxyservers en loadbalancers, Golang, Ansible en Bash, Elastic, Prometheus en GrafanaOperations.

Overige functiewensen

Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Competenties

  • In staat om complexe IT te doorgronden
  • Organisatiesensitief
  • Proactief
  • Je bent in staat om jezelf nieuwe technieken en talen rijk te maken, zodat de techniek mee blijft groeien met de Cloud-Native community´╗┐
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.