Utrecht
Medior
40 uur per week
Startdatum op 1 december
Verlopen
232 Dagen geleden
KVK

Scrum Master

Aantoonbare kennis van SAFe, Nexus, Spotify en andere Agile schalingsmodellen

KVK is bezig met een grote transformatie. We willen steeds verder digitaliseren en onze producten en diensten toegankelijker maken voor ondernemers. Met scrum teams is KVK continu bezig om ondernemers een optimale online-ervaring te bieden voor de producten en diensten van de KVK. Voor de group solide fundament zijn we op zoek naar twee ervaren scrummasters die mede scrummasters kan coachen en waar nodig de rol scrummaster voor een team tijdelijk kan overnemen. Het doel is de zittende scrummasters binnen CSS op het gewenste niveau te krijgen.

Jij bent vakkundig, marktgericht en analytisch sterk. Complexe materie vertaal jij eenvoudig in heldere analyses die je overtuigend weergeeft richting Product Owners, teamleden en zo nodig buiten het Scrum team. Binnen het team motiveer jij je teamleden en creëer je een inspirerende omgeving waarin focus, feedback en innovatie centraal staan. Je bent gericht op samenwerking, hebt een groot inlevingsvermogen en sterke communicatieve en coachende vaardigheden.

Als Scrum master ben je verantwoordelijk voor het faciliteren en optimaliseren van het scrumproces en het faciliteren van Scrum events zoals retrospectives. Je werkt samen met andere Scrummasters aan het optimaliseren van processen om steeds beter en effectiever te werken. Jij zorgt ervoor dat niets het team in de weg staat om goed werk te kunnen verrichten en je ondersteunt Product Owners bij een goede invulling van hun rol. Kortom je begrijpt als geen ander de ontwikkelingen die een team doormaakt, hanteert de principes die op dat moment nodig zijn en herkent mogelijke conflicten tijdig en weet ze op te lossen.

We zijn op zoek naar iemand met minimaal 4 jaar ervaring in de rol van Scrum master. Je begrijpt wat erbij komt kijken om een kwalitatief goed dienst te ontwikkelen. Je hebt affiniteit met techniek rondom infrastructuur en ervaring met het toepassen van scrum/kanban binnen grotere organisaties en dan met name op de teams die voorheen middels waterval werkten. Op de persoonlijke kant kun je goed coachen en inspireren. Je kan het team aansporen om zelf eigenaarschap te nemen over proces, backlog en de omgeving, ook weet je, indien nodig, tegengas te geven. Je kunt dus coachen, faciliteren en een voorbeeld zijn voor anderen. En je bent conflictvaardig en teamconflictcoaching is jou niet onbekend.

Daarnaast heb je:

 • Voortdurende groei en coaching in agile volwassenheid en zelforganisatie van het team en de Group;
 • Acceptatie en adoptie van de agile way of working en -mindset binnen de teams en/of Group;
 • Belemmeringen identificeren en samen met betrokkenen dit oplossen. Zowel binnen het team als team- en/of Group-overstijgend;
 • Organiseren en faciliteren van teamevents & Group events wanneer nodig;
 • Een gezonde teamdynamiek.

Functie-eisen

 • Actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring als Scrummaster
 • Actuele (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het ondersteunen van meerdere teams als Scrummaster
 • Actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met Product Backlog Management
 • Aantoonbare kennis van SAFe, Nexus, Spotify en andere Agile schalingsmodellen
 • Aantoonbare ervaring met het implementeren van Agile, DevOps, Scrum en Kanban concepten
 • Aantoonbare ervaring met Continuous Integration, Continuous Delivery en Continuous Deployment
 • Kennis van CSM en/of PSM
 • Hands-on ervaring met Jira