Delft
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 januari
Verlopen
216 Dagen geleden
Rijkswaterstaat

Infra-adviseur

Wij zoeken een ervaren Adviseur die binnen het Infra domein zijn roots heeft, denk aan WM-ware, Microsoft- en/of Linuxproducten

Opdrachtbeschrijving

Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (CIV) voert binnen Rijkswaterstaat landelijke taken uit op het gebied van data en ICT. De CIV zorgt voor data-inwinning, beheer van ingewonnen data, dataverstrekking, ICT-beheer en ICT-ontwikkeling ter ondersteuning van de processen van Rijkswaterstaat. Een van de afdelingen binnen CIV is IV RWS-Infrastructuur. IV RWS-Infrastructuur is verantwoordelijk voor de levering en technische instandhouding van de centrale infrastructuurcomponenten, -applicatie en -infrastructuur bouwstenen die onderdeel zijn van de IT-diensten die door CIV geleverd worden aan de Rijkswaterstaatorganisatie. IV RWS-Infrastructuur doet dit met ongeveer 160 medewerkers. De afdeling IV RWS-Infrastructuur levert infradiensten, waaronder netwerken, hosting en housing, storage en back-up, servers (Linux en Windows), applicatieservices (java en .net) en databaseservices (Postgress, oracle en MSSQL). Tevens levert de afdeling IV RWS-lnfra de benodigde infrastructuur voor de centrale kantoorautomatisering (Citrix en Exchange). De functie is gepositioneerd in het team dat verantwoordelijk is voor advies, architectuur en productontwikkeling. Het team is binnen de gestelde kaders en richtlijnen verantwoordelijk voor het kosteneffectief ontwerpen, (laten) realiseren, beheren en controleren c.q. borgen van specifieke en generieke ICT, inclusief ICT-infrastructuur. Dat is ter ondersteuning van het primaire proces. De medewerker rapporteert functioneel aan de Productmanager Ontwikkeling en organisatorisch aan de Operationeel Leidinggevende van Datacenters.

Werkzaamheden:

 1. Het ondersteunen van de klant bij het formuleren van hun wensen inzake wijzigingen/nieuwbouw in de infrastructuur. Product daarvan is een intakewerkboek met de functionele specificaties. Het advies is gebaseerd op de diensten die IV RWS-Infra aanbiedt
 2. De aanvragen van klanten (RFC) beoordelen in relatie tot de door RWS-Infra geboden diensten, vertaald naar bouwstenen. Resultaat van de beoordeling is een offerte/raming van de benodigde werkzaamheden ter realisatie van de RFC. Daarbij wordt de RFC vertaald naar een technisch ontwerp en in samenwerking met de architecten, productmanagers en technisch specialisten worden de benodigde changes en activiteiten alsmede planning vastgesteld
 3. Adviseren van de Service Managers en Service Delivery Managers inzake gevraagde en te bieden oplossingen, DAP’s en OLA’s. Tevens het adviseren van productmanagement inzake te voeren producten binnen de afdeling en afstemmen met architecten, zodat de functionele vraag zo veel mogelijk kan worden gerealiseerd met bestaande bouwstenen.

De dienstverlening van IV RWS Infrastructuur is 7×24. Het kan incidenteel voorkomen dat inzet buiten reguliere kantoortijden gewenst/vereist is. Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij zich in voorkomende situaties flexibel opstelt. De werkzaamheden worden uitgevoerd op locaties Delft (standplaats) en Rotterdam (tweede locatie) en in sporadische gevallen op andere locaties. De reistijd voor woon- werkverkeer tot de hoofdlocatie bedraagt niet meer dan zestig minuten.

Functie eisen:

 • Hbo-/wo-informatica- of informatiekundediploma
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op hbo-niveau in een vergelijkbare functie in een enterprise-omgeving.
 • Minimaal 6 jaar aantoonbare ervaring in een enterprise-infrabeheerorganisatie als infra-adviseur/consultant/systeembeheerder/ontwikkelaar.
 • Minimaal 6 jaar aantoonbare ervaring met Microsoft- en/of Linuxproducten (AD, Exchange, MSSQL, W7, MSServer, RedHat).
 • Minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring met VMware Virtual Infrastructure, VMware Virtual Center, VMWare ESX.
 • In staat zijn om complexe (technische) zaken eenvoudig te kunnen presenteren, daarbij wetende de hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden.
 • Plannen en organiseren. Bepalen op effectieve wijze doelen en prioriteiten en de daarvoor benodigde acties, tijd en middelen hebben/uitvoeren om deze doelen te bereiken.
 • Verantwoordelijkheid nemen + nakomen van gemaakte afspraken en de consequenties ervan aanvaarden.