Zwolle
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 2 oktober
Verlopen
247 Dagen geleden
DICTU

OCP Engineer

Ervaring met Linux / Openshift / Openstack

Opdrachtomschrijving

Het programma RijksZaak (DICTU) is op zoek naar een OCP Engineer om het projectteam te versterken. Werkveld met name klantprojecten, o.a. de Basisdienst. Werkgebied is primair regio Zwolle. Als Ops-engineer ben je verantwoordelijk voor zowel (door)ontwikkeling als beheer van klantomgevingen (DevOps) van RijksZaak. Je verzorgt de technische implementaties en voert wijzigingen door op verzoek van klanten of die het gevolg zijn van life-cycle-management. Daarnaast monitor je de beschikbaarheid van de klantomgeving en zorgt mede daardoor voor een stabiele dienstverlening naar onze klanten. Je rapporteert inhoudelijk aan de deliverymanager en aan de eindverantwoordelijke teamleider. Werkveld met name klantprojecten, o.a. de BSD OCP. Werkgebied is primair regio Zwolle.

Achtergrond opdracht

Binnen het programma RijksZaak heeft men een standaard applicatiedienst voor zaakgericht werken ontwikkeld. De dienst is ontwikkeld op basis van de producten Pega en Alfresco. Vanuit Zwolle opereert een centraal team (de 'Basisdienst') dat het casco systeem beheert en onderhoudt en middels diverse implementatietrajecten worden aansluitingen gerealiseerd voor verschillende overheidsorganisaties (de 'Klantprojecten').

Functie eisen

  • Ervaring met Linux / Openshift / Openstack 2 jaar
  • Ervaring met Java of andere 3GL programmmer taal 2jaar
  • Ervaring als software developer 2 jaar
  • Ervaring met scripting in bv: ansible 1 jaar
  • Kennis van de toepassing CI/CD, Ansible, Docker, Alfresco
  • HBO / WO werk- en denkniveau
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.