Utrecht
Senior
36 uur per week
7 months
Startdatum op 16 oktober
Verlopen
311 Dagen geleden
Openbaar Ministerie

Integratie Specialist

REST, JSON en OpenAPI

Opdrachtomschrijving

Samen met je collega’s ga je werken aan het nieuwe systeem dat het Openbaar Ministerie gaat ontwikkelen. Het OM heeft voor het EMMA IV-vernieuwingsprogramma en onderliggende projecten behoefte aan een REST API ontwerper / ontwikkelaar. Deze specialist gaat zich bezighouden met ontwerpen en (door)ontwikkelen van API’s en web-services (API first) en het implementeren van authenticatie volgens open standaarden (bijv. OpenAPI, OAuth en/of SAML). Het OM voorziet hiervoor de inzet van MuleSoft voor het ontwerpen en het ontwikkelen van API’s. Ervaring met Mulesoft strekt tot aanbeveling, maar ervaring vanuit andere API design tooling en ontwikkel-stacks is vergelijkbaar relevant. Je doet dat binnen de gespecificeerde architectuurrichtlijnen en ontwerppatronen, en werkt in kleine, agile teams. Je besteedt veel tijd aan vernieuwing, verbetering en kennisdeling. Zo help je kennissessies organiseren voor de ontwikkelteams en speel je een rol binnen de ‘applicatie ontwikkel community’. Daarin leer je met collega's van het vakgebied overstijgend van elkaar. Een extra uitdaging daarin is dat de IT-omgeving van het Openbaar Ministerie voortdurend in beweging is. Daarom denk je mee over de beste inrichting van het landschap, zodat we op de lange termijn in een stabiele omgeving kunnen blijven ontwikkelen. Jouw werkzaamheden bestaan uit het:

 • Ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van API’s en web-services (API first) met behulp van Mulesoft
 • Implementeren van authenticatie volgens open standaarden (bijv. OpenAPI, OAuth en/of SAML)
 • Onderzoeken en oplossen van problemen met integraties, waaronder het voorstellen en doorvoeren van performance-verbeteringen
 • Inrichten logging en traceerbaarheid van berichtenverkeer
 • fungeren als sparring partner voor informatieanalisten en architecten op het gebied van integratie
 • gezamenlijk met jouw teamgenoten in een Agile sprint kwalitatief goede software opleveren
 • deelnemen aan SCRUM overleggen (daily’s, retro’s etc);
 • input leveren binnen de ontwikkelteams t.b.v continu verbeteren
 • actief participeren in de ontwikkelvakgroep

Achtergrond opdracht

Binnen het OM is het domein IT volop in ontwikkeling. Voor het domein IT en het programma EMMA zijn wij op zoek naar een Integratie specialist die ingezet zal worden bij Informatie Voorziening Openbaar Ministerie (IVOM) in Utrecht. De Integratie specialist is samen met o.a. frontend-, en backend-ontwikkelaars, testers, de scrummaster, informatieanalist en natuurlijk de product-owner, verantwoordelijk voor integreren van (nieuwe) applicaties en data binnen het Openbaar Ministerie. Je ontwikkelt integratiestromen, denkt mee over projecten, organiseert en voert datamigratie(s) uit en je helpt mee bij het oplossen van problemen op het gebied van datavoorzieningen. Je zult voornamelijk in projectteams komen te werken, samen creëren jullie duurzame waarde voor de organisatie. Met jouw kritische werkhouding achterhaal je waar de behoeften in de business liggen en vertaalt deze in de juiste integratie oplossingen. Je gaat aan de slag bij IVOM. Daar worden de applicaties ontwikkeld die voor het Openbaar Ministerie belangrijk zijn en die de collega’s gaan helpen hun werk nog beter uit te voeren. We werken via de Scrum methodiek samen in teams met o.a. frontend-, en backend-ontwikkelaars, testers, de scrummaster, informatieanalist en natuurlijk de product-owner. 

Functie eisen

 • De kandidaat heeft een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau in de richting van IT.
 • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met systeemintegratie, ontwerpen en realiseren van in het bijzonder REST, JSON en OpenAPI.
 • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met de tools en standaarden: Mulesoft, SOAP, WSDL en XSD, Postman, SoapUI.
 • De kandidaat heeft minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare rol met het werken binnen complexe en grote projecten en programma’s en volgens Agile ontwikkelmethoden (o.a. Scrum).