Apeldoorn
Senior
36 uur per week
3 months
Startdatum op 1 oktober
Verlopen
311 Dagen geleden
Belastingdienst

ETL Data Engineer

Realiseren van datastromen op basis van specificaties middels IBM InfoSphere Information Server Datastage

Opdrachtomschrijving

Als Senior dataintegratie engineer ben je de schakel tussen de data van diverse applicaties binnen het belastingdienst landschap en het beschikbaar stellen van deze data aan andere applicaties. Soms is dit door data te ontsluiten als volledige set die gebruikt wordt voor data-analyse of anders is dit een selectieve set van gekoppelde gegevens via een Master Data Management oplossing. Als Senior dataintegratie engineer draag je zorg voor volledigheid van de data en het nauwkeurig realiseren van datastromen op basis van modellen en functionele specificaties. Daarbij weet je de functionele specificaties te vertalen naar technische specificaties zodat deze gerealiseerd kunnen worden.Jij ziet toe dat de opgestelde architectuur gevolgd wordt door jouw en je collega’s en dat methode en technieken nageleefd worden binnen het project.Je blijft de datastromen continue verbeteren vanwege de grote hoeveelheden data die er per dag verwerkt worden.Deze functie vervul je in een agile multidisciplinair team waarbij je samen verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en testen maar ook het naar productie brengen van de datastromen.

Activiteien zijn o.a.:

  • Impact analyse van technische wijzigingen en deze om zetten in concrete acties die uitgevoerd dienen te worden zonder verlies van data.
  • Combineren van data om business vragen te beantwoorden
  • Data omzetten in leveringen aan een Master Data Management oplossing
  • Data omzetten in leveringen aan een Operational Datahub oplossing
  • Data omzetten in leveringen aan een Data Warehouse oplossing
  • Data omzetten in een levering aan een Data Vault oplossing

Achtergrond opdracht

Hete team Bronontsluitingen maakt deel uit van de afdeling Gegevens binnen het organisatieonderdeel Generieke Voorzieningen (GV) en levert voorzieningen voor het ontsluiten van gegevens over verschillende businessdomeinen heen en voor analytics doeleinden.Het gaat daarbij vooral om de gegevensontsluiting van de eigen Belastingdienst administraties en de administraties van het landelijk stelsel basisregistraties. De Master Information Hub (MIH) applicatie levert een MDM database met grote hoeveelheden data en een hoog beschikbare (web)service laag voor afnemers zoals toeslagen, mijnbelastingdienst.nl en mijnoverheid.nl.

Functie eisen

  • Realiseren van datastromen op basis van specificaties middels IBM InfoSphere Information Server Datastage
  • Data omzetten in leveringen aan een Master Data Management oplossing
  • Werkervaring binnen de ICT 5 jaar
  • Ervaring met DataIntegratie en 'Flow based programming' 3 jaar
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.