Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 2 oktober
Verlopen
267 Dagen geleden
DICTU

Senior Citrixbeheerder

Kennis en ervaring met Citrix Virtual Apps & Desktops

Opdrachtomschrijving

De gezochte Senior Citrix beheerder in een Agile werkomgeving maakt deel uit van het werkplekdiensten Beheerteam en is medeverantwoordelijk voor het beheer van Citrix producten en meerdere omgevingen binnen de WerkPlekDienst. In eerste instantie ten behoeve van de virtuele werkplekdienstverlening voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, later mogelijk ook voor andere klanten van DICTU.

!De beheerder gaat meedraaien in een beschikbaarheids- en bereikbaarheidsdienst!

Het team werkt hybirde maar komt 1x per de week naar kantoor in Den Haag en draait BBD-dienst mee.

Achtergrond opdracht

Dictu ontwikkelt een op cloud technologie gebaseerde werkplekfunctionaliteit ter vervanging van de huidige werkplek. De basis werkplek is volgens planning Q2 2018 opgeleverd. Daarna is gestart met migratie en implementatie. Huidige dienstverlening heeft een afnamepopulatie van o.a. ongeveer 18.000 gebruikers bij 6 klantorganisaties binnen EZ en Klimaat.Binnen het beheerteam wordt de specialist gezocht.

Functie eisen

  • CCP-V, MCSA, MCSE 2016, 2019, 2022
  • Citrix Certified Professional Virtualization CCP-V (max. 3jr oud)
  • Citrix WEM, Profile Management
  • MS Group Policy
  • Kennis en ervaring met Windows Server 2019 & Windows 10, 5 jaar
  • Kennis en ervaring met Citrix Virtual Apps & Desktops, 5 jaar
  • Ervaring met scripting zoals powershell, 5 jaar
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.