Apeldoorn
Senior
36 uur per week
3 months
Startdatum op 1 oktober
Verlopen
316 Dagen geleden
Belastingdienst

Solution Architect

Minimaal 3 jaar ervaring met datamanagement. Kennis van moderne technieken en implementaties

Opdrachtomschrijving

Voor een nieuw Data Store Platform binnen het domein Analytics is er behoefte aan een stevige data management capability. Voor deze capability dient een Solution Architectuur te worden opgesteld in samenwerking met business, IV en bestaande architectuur. Het doel van de opdracht is om deze architectuur op te stellen.

Achtergrond opdracht

Binnen het domein Analytics van de Belastingdienst zijn principes als auditeerbaarheid en reproduceerbaarheid voor het gebruik van data van groot belang. Met een goede data management capability, waarbij metadata over de juiste processen geautomatiseerd wordt verzameld en inzicht in wordt gegeven, kan de Belastingdienst voldoen aan die principes.

Functie eisen

  • Minimaal 5 jaar ervaring met modelleren
  • Minimaal 3 jaar ervaring met datamanagement. Kennis van moderne technieken en implementaties
  • Ervaring met opstellen van start/solution architectuur
  • Minimaal 5 jaar HBO werk- en denkniveau
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.