Assen
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 28 augustus
Verlopen
191 Dagen geleden
DICTU

Technical Support

Infoblox DDI Professional

Opdrachtomschrijving

Je komt als DNS/Infoblox engineer te werken bij één van de Agile teams binnen de Netwerk en Datacenter laag, namelijk: Network Information Security and Communication. Dit is een klein team met een informele werksfeer en veel ruimte voor eigen inbreng. In dit zelforganiserende team lever je samen met je collega’s security diensten voor de life cycle van de Email Security Gateway, DNS, DHCP en IPAM platformen voor heel DICTU en de klanten daarvan. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de operationele continuïteit en stabiliteit; wanneer Email en/of DNS bijvoorbeeld niet goed functioneren, zorg je dat dit zo snel mogelijk in orde wordt gemaakt. Ook analyseer je issues en neem je maatregelen zodat die problemen in de toekomst niet meer voorkomen. Repeterende handelingen proberen we zoveel mogelijk te automatiseren met behulp van Python en Ansible. Daarnaast draai je mee in de consignatie.

Achtergrond opdracht

De netwerksystemen van Dienst ICT Uitvoering in Den Haag maken cruciale processen in Nederland mogelijk. We beheren en verbeteren systemen (applicaties) die er o.a. voor zorgen dat boeren subsidies kunnen krijgen voor het voedsel dat ze produceren; dat er import- en export certificaten kunnen worden afgeven; maar ook data juist wordt verwerkt in het donorregister. Als infrastructuurbeheerder sta je aan de basis van onze infrastructuur. En draag je écht bij aan onze maatschappij. Samen met je collega’s zorg jij dat de hoogwaardige netwerkdiensten van Dienst ICT Uitvoering (DICTU) altijd up-and-running zijn en continu worden verbeterd. Dit doen we onder meer voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Functie eisen

  • HBO/WO werk en denk niveau
  • Bereidheid tot draaien van consignatiediensten
  • Kennis van: DNS, DHCP, IPAM en Email Security en laatste email beveiligingsstandaarden zoals DKIM, DMARC SPF en DANE
  • Kennis van en ervaring met inrichting, configuratie, beheer en onderhoud van Infoblox DDI platform. 3 jaar
  • Diepgaande kennis van de producten, diensten en protocollen op netwerk-gebied 5 jaar
  • Specifieke en actuele kennis van het inrichten en beheren van netwerken in grote infrastructuren 5 jaar
  • Kennis van en ervaring met configuratie, beheer en onderhoud van Ironport. 3 jaar

Competenties

Verder ben je proactief, analytisch, integer, sterk verantwoordelijkheidsgevoel en beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in Nederlands als in Engels. Je bent flexibel, betrouwbaar en klantgericht. Je hebt oog en gevoel voor je omgeving, je weet snel te schakelen op verschillende niveaus en bent een doorzetter. Je voelt je thuis in een complexe omgeving, waarin je met collega-professionals samenwerkt en de uitdagingen aanpakt.Uiteraard zorg je dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste technieken binnen je vakgebied door zelf- en bijscholing.

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.