Den Haag
Junior
29 uur per week
Startdatum op 14 september
Verlopen
281 Dagen geleden
SSC-ICT

Cognos Integratiespecialist

Op zoek naar een Cognos Integratiespecialist!

Opdrachtomschrijving:

Wil jij geen keuze maken tussen BI integratiespecialist of Cognos DevOPS beheer dan is dit de functie voor jou. Je zorgt ervoor dat de Cognos omgeving optimaal beschikbaar is voor interne en externe klanten. Hierbij maak je gebruik van onder andere life cycle management om oude informatiestromen op te ruimen en nieuwe te creëren.

Daarnaast ben je een echte specialist: Cognos heeft voor jou geen geheimen. Je bent verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de Cognos omgeving en snapt daarbij het belang van goed beheer en van degelijke procedures maar uiteindelijk is je focus het op kunnen leveren van betrouwbare en gebruikersvriendelijke producten. Je bent ook thuis in de dynamiek tussen een datawarehouse en een rapportagetool. Je helpt klanten daarbij, zowel met gebruikersvragen als het trainen van gebruikers.Als Cognos integratiespecialist ben je van data t/m rapport de ontwerper die zowel klantgesprekken, analyse, bouw en oplevering zelfstandig kan uitvoeren. Dit in samenwerken met het DWH. Het maken van een package middels framework manager en/of data module is je niet vreemd. Afhankelijk van business wensen zet je deze data om naar rapportages, factsheets of dashboards middels de verschillende ontwikkel studio’s binnen Cognos. Dat is dan ook het zwaartepunt van jouw functie.

Het applicatielandschap verandert continu en klanten hebben functionele wensen. Regelmatig zit jij met hen om de tafel om wijzigingen te bespreken en later door te voeren. Daarbij gebruik je een volledige OTAP straat. Je probeert het proces bij de klant te doorgronden. Hierbij wil je niet alleen weten welke informatie gewenst wordt en in welke vorm, maar ook het waarom, wanneer en hoe. Want als je het proces begrijpt, dan kun je daar de technische oplossing op toesnijden.

Zo maak je de combinatie tussen techniek en business, binnen de kaders die de architect heeft bepaald. Vervolgens test je de rapportage, factsheet en/of dashboards en draag je zorg dat deze nieuwe informatiestroom in beheer genomen kan worden. Je stelt daarbij de documentatie met specificaties op. Indien nodig ondersteun je key-users in het opzetten van nieuwe analyses en rapportages.Je bent niet alleen voor de klant het technische aanspreekpunt. Dat ben je ook voor de beheerders, ontwikkelaars en een collega-integratiespecialist in je team. Samen beheren jullie in DevOPS vorm. En als het even kan, leer je ook de beheerders de fijne kneepjes van jouw vak.

Eisen:

  • In het bezit van een HBO diploma (ICT)