Apeldoorn
Senior
36 uur per week
3 months
Startdatum op 1 oktober
Verlopen
302 Dagen geleden
Belastingdienst

Functioneel Beheerder

Information Lifecycle Management

Opdrachtomschrijving Functioneel Beheerder SAP

De functioneel beheerder is primair verantwoordelijk dat een informatiesysteem voldoet aan de eisen van de gebruikers, daaraan blijft voldoen en bovendien dat de functionaliteit consistent is. De functioneel beheerder werkt nauw samen met gebruikers voor het evalueren van de functionele specificaties van een informatiesysteem en het uitwerken van de functionele specificaties bij gewenste wijzigingen in de functionaliteit. Gerealiseerde wijzigingen worden door de functioneel beheerder getest in een acceptatietest. De functioneel beheerder coƶrdineert de invoering van wijzigingen in de gebruikersorganisatie. Daarnaast is de functioneel beheerder een vraagbaak voor gebruikers (in de tweede lijn) en coƶrdineert het oplossen van problemen.

Op basis van het BiSL framework uitvoeren van het functioneel beheer op de diverse in gebruik zijnde SAP applicaties binnen het domein bedrijfsvoering. Het (operationeel) functioneel beheren van SAP op de volledige SAP Business Suite en aanverwante systemen. Het monitoren van de werking van SAP en de koppelingen met andere systemen. Het ondernemen van de nodige acties in het geval van afwijkingen en het initiƫren en formuleren van wijzigings- en verbetervoorstellen. Bijdragen in de IV voortbrengingsketen vanuit businessperspectief zowel bij de intake als bij het uiteindelijk implementeren en accepteren van functionaliteit. De main focus ligt op het gebied van de modules SAP FI/CO/PSM, SAP BW, Archiveren en specifiek SAP S/4 HANA (vanuit het ERP Programma).

Achtergrond opdracht

De SSO F&MI voert alle uitvoerende en voorwaardelijke werkzaamheden uit voor de (financiƫle) administratie(s), die de sturing op en verantwoording over de primaire en ondersteunende processen van de Belastingdienst faciliteren.

Functie eisen

  • HBO werk-en denkniveau en aantoonbaar ervaring in het functioneel beheer vakgebied 2 jaar
  • Information Lifecycle Management, Business Information Management Foundation, Informatiesystemen Foundation, Testen Foundation, ITSM Foundation; ITIL Foundation, Information Security Foundation based on ISO/IEC 27002

Aanvullende kennis

ļ»æRuime kennis van automatiserings-, specificatietechnieken en beheerprincipes. In staat om functionele specificaties op te stellen en te beoordelen. Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Gedegen kennis van de modules SAP BW, SAP FI/CO, SAP PSM en S4 HANA.Kennis van het brede terrein van bedrijfsvoering is een prĆ©.

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuĆÆteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.