Utrecht
Medior
36 uur per week
4 months
Startdatum op 11 september
Verlopen
319 Dagen geleden
Belastingdienst

Documentbouwer

Wij zijn op zoek naar een Medior Documentbouwer met ruime ervaring van bouw van brieven in document opmaaksystemen en met Jira en Confluence.

Opdrachtbeschrijving

De Belastingdienst zet volop in op de verbetering van de dienstverlening aan Burgers en Bedrijven. Vanaf 2022 is de Belastingdienst in dit kader ook de begrijpelijkheid van alle uitgaande brieven aan het verbeteren. Hiervoor is een nieuw Programma Begrijpelijke Brieven Belastingdienst gestart. Het Programma realiseert en implementeert een proces zodat brieven van de Belastingdienst continu worden verbeterd. Ook de huidige briefmodellen worden waar nodig gemigreerd naar andere opmaaksystemen en geredigeerd. Vanaf medio 2022 zijn 3 multidisciplinaire 'Brieventeams' gestart met een set van de ketens van de Belastingdienst.

Het programma stopt op 31-12-2024, de doelstelling om dan 95% van de ca. 5000 brieven begrijpelijk te hebben gemaakt. We hebben inmiddels 1500 brieven klaar.

Binnenkort zullen we ook starten met de ca. 700 brieven die door het oude brievensysteem BRAPP worden gegenereerd. Van dit systeem is nog slechts zeer schaarse kennis en capaciteit aanwezig binnen de dienst.

Functie eisen

  • HBO werk-denkniveau.
  • Ervaring binnen de Belastingdienst en/of bij een andere Rijksoverheidsorganisaties.
  • Ruime ervaring met de bouw van brieven in document opmaaksystemen.
  • Ervaring in het werkgebied van begrijpelijk maken van brieven.
  • Ervaring met Jira en Confluence.

Competenties

  • Zij/hij werkt zeer nauwkeurig (testmentaliteit) en kan planmatig en gestructureerd werken.
  • Zelfstandig, heldere communicatie, resultaatgericht.

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.