Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 21 augustus
Verlopen
198 Dagen geleden
DICTU

Projectmanager

Voer hier uw subtitle in

DICTU staat voor een aantal werkplek gerelateerde uitdagingen. De gezochtte projectmanager draagt bij aan de uitvoering van de gedefinieerde epics. De nadruk zal met name liggen op de volgende twee: De ontwikkelwerkplek (omgeving): De ontwikkelomgeving is noodzakelijk voor een grote groep medewerkers van EZK/LNV bij het uitvoeren van ontwikkelwerkzaamheden aan specifieke applicaties op diverse platformen. Met de realisatie van de ontwikkelomgeving wordt voldaan aan de eisen van DevOps teams om efficiënt betrouwbare en veilige software te kunnen ontwikkelen. Er wordt niet ontwikkeld vanuit een werkplek-centrisch maar een data-centrisch gedachtegoed. De nieuwe ontwikkelomgeving zal niet bestaan uit één centrale omgeving waarop men inlogt en alle werkzaamheden behoord uit te voeren. Software ontwikkeling vindt plaats op een laptop of cloudomgeving, waarbij containertechnolgie (‘Docker’) een belangrijke rol heeft. Connectiviteit en beschikbaarheid van gegevens zijn hierbij een centraal thema. Toegang tot en gebruik maken van gegevens wordt bepaald op basis van een unieke netwerkidentiteit en eigenschappen die voor mensen en middelen wordt vastgelegd. Toegang Voor Externe Partijen (TVEP): Een aantal leveranciers heeft voor werkzaamheden toegang tot bedrijfsapplicaties nodig. De manier waarop deze toegang wordt aangeboden moet worden gewijzigd. Dit project behelst tevens een migratie van accounts van de bestaande naar de nieuwe omgeving. Achtergrond opdracht* De opdracht wordt uitgevoerd bij team Werkplekdiensten. Het team van zo'n 75 man/vrouw werkt in meerdere scrumteams aan het beheer en ontwikkeling van de Cloud Werkplek en andere werkplekdienstverlening voor meer dan 19.000 gebruikers van onder andere de ministeries EZK en LNV.
Professionele Kennisgebieden* Opleiding, Certificaten, Kennisniveau* Dominant Kandidaat heeft diepgaande ervaring met SCRUM/Agile, blijkt uit inhoudelijke beschrijving in CV Kwaliteitenprofiel*Projectmanagement KwaliteitenprofielenOpleiding, Certificaten, Kennisniveau Overige vereiste kennisgebieden uit kwaliteitsraamwerk I(v) Bewezen Werk- en denkniveau (algemeen en specifiek)aantal jaar Ervaring Tenminste drie jaar ervaring in het leiden van complexe projecten. Complexiteit van de projecten zijn duidelijk toegelicht in het CV 5 Werkplek omgeving 5 Rijksoverheid 2 Tenminste 2 jaar aantoonbare ervaring met het werken in, of het leiden van, SCRUM- of DevOps-teams. 2 Competenties Plannen en organiseren Resultaatgerichtheid Bestuurssensitiviteit Motiveren Aansturen organiseren Aanvullende kennis Overige functiewensen De volgende punten zijn een pré: kennis van de DICTU organisatie, ervaring met projectmanagement in een Agile omgeving, technische kennis cloudwerkplek omgeving. Hybride werken. Goede communicatieve eigenschappen, bestuurssensitiviteit en transparant, gestructureerd werken zijn belangrijkt!
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.