Utrecht
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 september
Verlopen
356 Dagen geleden
Rijkswaterstaat

senior Functioneel beheerder

Wij zoeken een ervaren Functioneel beheerder die bij voorkeur goed thuis is in SAP HRM-systemen.

Opdrachtomschrijving

Er werken zo’n 8.700 mensen bij Rijkswaterstaat. Daardoor hebben we te maken met grote en uiteenlopende datastromen en complexe HRM-systemen. Als senior functioneel beheerder zorg jij ervoor dat onze HRM-informatievoorziening technisch optimaal is en aan de eisen en wensen van de gebruikers voldoet. 

Samen met twee collega’s beheer jij uiteenlopende HRM-systemen. Denk aan SAP HCM, SAP SP en de speciale Rijkswaterstaat SAP Portal voor tijdverantwoording en roosterinformatie. Ook ben je verantwoordelijk voor het systeem IDM dat digitale identiteitsgegevens centraal beheert. IDM is gekoppeld aan een aantal andere systemen, zoals de digitale salaris- en personeelsadministratie P-Direkt. Jij zorgt dat al deze applicaties naadloos aansluiten op de wensen en eisen van de gebruikers. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Je zit veel met klanten om tafel om de eisen in kaart te brengen. Deze zet je vervolgens – samen met je collega’s – om in een functioneel ontwerp en uiteindelijk in een oplossing. Hierbij stel je je servicegericht maar ook kritisch op en houd je rekening met de kaders en richtlijnen van zowel de gebruikers als de IT-leveranciers.

Vanuit de afdeling Informatievoorziening Beheer ben je lid van het team Personeel en zorg je voor de afstemming met de interne klant en de technische beheerorganisatie. Als senior functioneel beheerder bepaal je de te bewandelen routes en overtuig je de organisatie van je plannen. Ook initieer en coördineer je wijzigingen en projecten. Je voert risicoanalyses uit, beoordeelt impactanalyses en functionele ontwerpen en begeleidt de gebruikersacceptatietesten. Hierover rapporteer je aan een aantal overlegorganen. Dit doe je onder meer via voortgangsrapportages en beslisdocumenten. Een andere belangrijke taak: het optimaal en continu ondersteunen van gebruikers bij het dagelijks gebruik van de informatievoorziening.

Vanuit je seniorrol werk je mee aan de ontwikkeling van je afdeling. Je bouwt een sterk netwerk op, coacht collega’s, coördineert werkzaamheden binnen je team en neemt deel aan overleggen in de informatievoorzieningsketen. Voor applicatie-eigenaren, stakeholders en key-users ben je een volwaardig gesprekspartner. Je onderkent de behoeftes en vragen vanuit de gebruikersorganisatie en vertaalt deze naar oplossingen.

Functie eisen:

  • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde HBO diploma in de richting informatievoorziening of ICT.
  • De aangeboden kandidaat beschikt over ervaring als functioneel beheerder van SAP- en HRM-omgevingen in grote organisaties (meer dan 1000 medewerkers).
  • De aangeboden kandidaat beschikt over ervaring in het coördineren van wijzigingen (o.a. begeleiden van gebruikersacceptatietesten).

Overige wensen:

  • Mate waarin de kandidaat ervaring en/of affiniteit heeft met een roosterorganisatie (SAP,HCM en Intus Inplanning).
  • Mate waarin de kandidaat kennis heeft van HRM-processen (tijdevaluatie en personeelsadministratie).
  • Mate waarin de kandidaat kennis heeft van de SAP module HCM.
  • Mate waarin de kandidaat beschikt voer kennis van en ervaring met BiSL, scrum en agile.
  • Mate waarin de kandidaat beschikt over kennis van en ervaring met de Algemene verordening gegevensbescherming.
  • Mate van ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever. Hierbij wordt gekeken naar de ervaring op gebied van FB en overheidsinstellingen