Koningskade, Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 augustus
Verlopen
311 Dagen geleden
SSC-ICT

Solution ICT-architect

Wij zijn op zoek naar een Solution ICT-architect met kennis en ervaring van servicebussen (WSO2, Axway ST, Axway B2BI, OSB, Orchestrator, etc.)

Functieomschrijving:

Jouw belangrijkste taak als archtect is waarborgen dat de applicaties, oftewel servicebussen, die we leveren veilig, betrouwbaar en functioneel met andere systemen communiceren. Dit doe je voor de departementen Justitie en Veiligheid, Buitenlandse Zaken en via gedeelde oplossingen voor de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Infrastructuur en Waterstaat. Je gaat met de klant op zoek naar de daadwerkelijke behoefte. Je analyseert, adviseert en stuurt aan op beslissingen. Samen met jouw teams van ontwikkelaars en beheerders kom je tot pragmatische oplossingen waarmee de klant langdurig vooruit kan!

Ook breng je advies uit over (koppelingen naar) identity- en accessmanagementsystemen. En word je betrokken bij de thema’s beveiliging en veiligheid. Als de beveiliging wegvalt, is het systeem dan nog betrouwbaar? Hoeveel schade kan een eventuele storing veroorzaken? Als architect overleg je met de klant en adviseer je hoe het systeem hierop voorbereid en getoetst kan worden. Als Solution ICT-architect ben je het technisch geweten van de afdeling. Jij bent verantwoordelijk voor alle gebruikte technieken en technologieën, begrijpt alle concepten en kunt daarover meepraten. Op hoofdlijnen, én in detail. Bovendien kom je zelf met oplossingen voor architectuurvraagstukken en toets je die aan de eisen die het framework eraan stelt. Daarnaast ben je het technisch geheugen. De ontwerpen die we vijf of tien jaar geleden gemaakt hebben, kunnen namelijk nu nog steeds bruikbaar – of zelfs nodig – zijn. Dus is het fijn dat jij toetst of de beheerders het archief met alle oplossingen en processtappen compleet en up-to-date houden.

Functie eisen

  • Dient van één van deze een certificering te hebben: TOGAF-methoden, SOA, designing for agility en Domain Driven Design.
  • 3 jaar werkervaring als Solution Architect bij de Rijksoverheid of vergelijkbare grote ICT organisatie.
  • 3 jaar ervaring met servicebussen (WSO2, Axway ST, Axway B2BI, OSB, Orchestrator, etc.).

Aanvullende kennis

  • Relevante ervaring in het werken met agile geörienteerde ontwikkelmethodieken.
  • Gebruik van Topdesk.
  • Topdesk, KanBan, DevOps, Scrum.
  • Je hebt ruime ervaring met het opstellen van high-level designs in agile werkomgevingen.
  • Ervaring met middelware (Java/XML/JSON/JEE/Web Services/Glassfish/ Python/Django/PyUnit/Hamcrest/Mockito).

Overige functiewensen

  • Kennis en ervaring m.b.t.: project- en procesmatig werken, ITIL en Prince II.
  • Afgeronde HBO opleiding in een relevante ICT-richting is een pré.