Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 24 juli
Verlopen
320 Dagen geleden
DICTU

ICT expert Infra A (schaal 11)

CCNA en CCNP gecertificeerd

Opdrachtomschrijving

Je komt te werken bij één van de Agile teams binnen de Netwerk en Datacenter laag, namelijk: Datacenter Connectivity Services. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor de operationele continuïteit en stabiliteit van onze netwerk infrastructuur. Je configureert, installeert en onderhoudt de infrastructuur en implementeert volgens beleid en de bestaande procedures verschillende hard- en software en draait mee in de consignatie. Bovendien draag je bij aan het opstellen van netwerkdesigns voor projecten/beheer. Ook beoordeel je projecten op naleving van de netwerkarchitectuur. Als netwerk expert is je doel storingen te voorkomen in de infrastructuur van het netwerk. Je gebruikt Automation waar mogelijk om doelen te bereiken. Daarnaast communiceer je met gebruikers over ICT-gerelateerde problemen. Je lost de problemen voor hen op en rapporteert erover. Ook analyseer je het netwerkgebruik om de prestaties van de infrastructuur te monitoren. Je rapporteert hierover en neemt waar nodig maatregelen. Verder adviseer je bij de inrichting en aanpassing van het netwerk. Daarnaast zorg je dat je kennis op peil blijft door bijvoorbeeld cursussen te volgen.Je deelt nieuwe kennis met collega’s en stelt verbeteringen van de normen en richtlijnen voor en werkt deze verder uit op basis van de technologische ontwikkelingen en je ervaringen. Je volgt de technische standaarden binnen je vakgebied en anticipeert op ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie. Tot slot voer je ook een aantal beheertaken uit.

1. Ondersteunen van Projecten met een netwerk infrastructurele component: ontwikkelen, implementeren en ondersteunen van netwerkoplossingen.

2. Netwerk-Infrastructurele- oplossingen ontwerpen en bouwen, High Level designs interpreteren en beoordelen en Low Level designs opstellen.

3. Beheerwerkzaamheden uitvoeren

Achtergrond opdracht

De netwerksystemen van Dienst ICT Uitvoering in Den Haag maken cruciale processen in Nederland mogelijk. Zo ontvangen boeren subsidies waardoor ze voedsel kunnen produceren, worden onze data juist verwerkt in het donorregister en kunnen Import- en exportcertificaten worden afgeven. Als infrastructuurbeheerder sta je aan de basis van onze infrastructuur. En draag je écht bij aan onze maatschappij. Samen met je collega’s zorg jij dat de hoogwaardige netwerkdiensten van Dienst ICT Uitvoering (DICTU) altijd up-and-running zijn en continu worden verbeterd. Dit doen we onder meer voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Functie eisen

  • HBO werk- en denk niveau
  • Heeft aantoonbare ervaring op het gebied van Cisco routing en switching met name Nexus. (4 jaar)
  • CCNA en CCNP gecertificeerd
  • Heeft aantoonbare generieke virtualisatie kennis (UCS) (3 jaar)
  • Specifieke en recente (<5 jaar) kennis van het inrichten en beheren van netwerken in grote infrastructuren (4 jaar)
  • Nederlandse taal beheersen

Overige functie wensen

Bereidheid om buiten kantoortijden te werken, i.v.m. voornamelijk uitvoering van beheer/projecten (geen 9 tot 17 mentaliteit). Bereid om Consignatie diensten te draaien.

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.