Delft
Medior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 juli
Verlopen
381 Dagen geleden
Rijkswaterstaat

Functioneel beheerder (medior)

Voor Rijkswaterstaat zoeken wij een Functioneel beheerder, die conform BiSL heeft gewerkt en het beheer doet van diverse RWS applicaties.

Opdrachtomschrijving

Als adviseur functioneel beheer ben je onderdeel van de afdeling VWM IBP en doe je het functioneel beheer voor diverse (samenhangende) applicaties. De uitvoering van functioneel beheer doen we conform BiSL (o.a. specificeren, toetsen en testen, operationele ICT-aansturing, gebruikersondersteuning), maar ook aspecten als inbedding in de werkplek, cybersecurity, human factors, datakwaliteit zijn van belang. Resultaten die je levert zijn o.a. functionele releases, met bijbehorende planning, functionele specificaties en testen, monitoring incidenten en functionele analyse, beheer- en gebruikersoverleggen, up-to-date documentatie, communicatie naar stakeholders, aansturing van de interne leverancier (RWS-dienst Centrale Informatie Voorziening, CIV), bijdragen aan (meerjaren-)planning en voortgangsbewaking.

Op dagelijkse basis werk je samen met een proceseigenaar en/of key user van de business, met een applicatiemanager van CIV en met het team Wegverkeersmanagement binnen de afdeling VWM IBP. Over je werkzaamheden rapporteer je aan de IV-coördinator van VWM IBP.

Wij zoeken op dit moment primair naar een functioneel beheerder voor systemen t.b.v. de netwerkdienst Netwerkoptimalisatie en Reis en Routeinformatie. Afhankelijk van achtergrond van de medewerker en behoefte van de afdeling kunnen (ook) andere beheerpakketten aan de orde zijn.

Functie eisen:

 • Kandidaat beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau. Dit kan aantoonbaar gemaakt worden door minimaal een afgeronde hbo-opleiding en/of minimaal 3 jaar werkervaring op HBO werk- en denkniveau.
 • Kandidaat beschikt over minimaal 2 jaar kennis en ervaring met werken in projecten.
 • Kandidaat beschikt over minimaal 2 jaar ervaring met de rol functioneel beheer volgens de BiSL-methodiek.

Overige wensen:

 • Mate waarin de kandidaat kennis en ervaring heeft met het uitvoeren van beheer conform BiSL, in een onderwerp dat inhoudelijk complex is, in een omgeving met vele stakeholders (gebruikers, kaderstellers, leverancier) en met een diversiteit aan belangen (verschillende organisatieonderdelen met hun eigen belangen) en veranderende omstandigheden (projecten die op het beheer ingrijpen). Toelichting tav complex: het betreft op inhoud complexiteit, omdat de werkprocessen die ondersteund worden divers zijn en de applicatie-keten uit diverse onderdelen bestaat.
 • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met werkprocessen behorende bij wegverkeersmanagement, IV-ketens en hun applicaties.
 • Mate waarin de kandidaat over de competenties zelfstarter / initiatiefnemer beschikt
 • Mate van ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever.

Wat zoeken wij in jou?

 • Je kunt zelfstandig werken, maar bent ook een teamspeler.
 • Je kunt goed plannen en organiseren en weet je aandacht te verdelen over verschillende applicaties.
 • Je bent je bewust van je omgeving en zorgt voor goede afstemming met en tussen interne en externe partijen.
 • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.