Rotterdam
Senior
36 uur per week
7 months
Startdatum op 12 juni
Verlopen
391 Dagen geleden
Belastingdienst

IT Service beheerder

Wij zijn op zoek naar een IT Service beheerder met kennis en ervaring van ITIL/beheer processen en met implementatie van informatiebeveiliging (CISSP, BIO).

Opdrachtbeschrijving

Voor het Project Verbetering Informatie Beveiliging Scan en Detectie zoeken wij een kundige IT Service beheerder. Voor twee specialistische systemen van Douane (scansystem en detectiesysteem) zoeken we een senior IT Service beheerder/expert op het gebied van IT-beheerprocessen en IT-infrastructuur, die ons kan helpen voor de beide bestaande (informatie)systemen de benodigde beheerprocessen m.n. op het gebied van de informatiebeveiliging, in te richten, te actualiseren en de beheertaken te organiseren/uit te voeren.

De systemen bestaan uit o.a. verschillende scanapparaten (of detectieapparaten) met bijbehorende hard- en software, een eigen netwerksysteem, servers en een centraal IV-systeem (applicatie). De systemen zijn in technisch beheer en onderhoud bij externe leveranciers. Douane wil haar regietaak op het gebied van de informatiebeveiliging versterken door het verbeteren van inzicht en overzicht van de systemen en de controletaken uit te voeren en haar beheerprocessen (her)in te richten.

In de afgelopen periode is een traject gestart om de informatiebeveiliging te verbeteren, de maatregelen moeten een vervolg krijgen door de inbedding van beheer.

Je werkt in projectvorm samen met o.a. functioneelbeheerders, een netwerk/security specialist, en de betrokken solution-architect. Je hebt hierbij een voorlopersrol voor een breder beheerteam-in-wording van Douane. Je bent in staat om de informatiebeveiligingsbeheertaken op je te nemen (uitvoeren en/of regie), processen vorm te geven en te documenteren.

Je bent pragmatisch bij het uitvoeren van de beheertaken. Je hebt hierbij oog voor de lerende organisatie en kunt je kennis en inzicht overdragen. Je kunt je snel inwerken en bent resultaat gericht. Je bent expert op het gebied van IT-processen, IT-infrastructuur en hebt goede kennis van informatiebeveiligingsaspecten.

Wij verwachten resultaat op het gebied van:

 • Beheertaken: uitvoeren/regie van periodieke controles op IB maatregelen o.a. vaststellen auditkalender, regie op A&P testen en kwetsbaarhedenscans, configuratie-control, onderhouden documentatie, ondersteunen/adviseren bij nieuwe aanbestedingen of systeemwijzigingen (risicoanalyses, …), SLM, incident-/problemafhandeling IT beveiliging, …..
 • Beheerprocessen: verder vorm geven aan de processen én documenteren (rollen, taken, bevoegdheden, verantwoordelijkheden, ….),
 • IB Beveiligingsplan(nen) opstellen/onderhouden voor Scan- en detectiesysteem

Functie eisen

 • Systeembeheer
 • HBO werk- en denkniveau
 • Kennis en ervaring van ITIL processen (of vergelijkbare modellen)
 • 3 jaar ervaring als IT Service beheerder
 • Ervaring met implementatie van infrastructuur (hardware en software)
 • Kennis en ervaring met implementatie van informatiebeveiliging (CISSP, BIO)
 • Aantoonbare kennis van beheerprocessen zowel qua opzet als in de uitvoering daarvan
 • Het is in deze functie belangrijk dat je goed kunt communiceren op verschillende niveaus. Belangrijk dat je kunt functioneren in een omgeving die nog in ontwikkeling is/bijdragen aan een transitie terwijl de winkel open is
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.