Opdrachtbeschrijving:
Als front-end ontwikkelaar realiseer je veilige en kwalitatief herbruikbare front-end componenten in Angular. Je ontwikkelt aan applicaties die volgens een cloud-native micro-services architectuur zijn/worden ontwikkeld. Wij zijn opzoek naar een ontwikkelaar die ervaring heeft met webrichtlijnen WCAG 2 en privacy & security by design. Omdat het DevOps team niet alleen verantwoordelijk is voor de realisatie van nieuwe functionaliteit, maar ook voor het functioneren van de systemen in productie (applicatie-beheer, oplossen van events en incidenten) hoort ondersteuning hierin ook tot jouw taken.
De belangrijkste activiteiten die je uitvoert zijn:
- realiseren van code voor front-end (Angular) componenten;
- uitvoeren van code-reviews;
- refinen van user stories (samen met de Product Owner en de rest van het team);
- het ondersteunen van de ontwerper/ux bij vertalen van design/wireframes naar bruikbare code;
- monitoren van applicaties die in productie staan en oplossen van events die daaruit voortkomen;
- analyseren en oplossen van gemelde incidenten
Achtergrond opdracht
IVO Rechtspraak realiseert producten en diensten die de uitwisseling van digitale stukken mogelijk maakt tussen de Rechtspraak en externe partijen zoals advocaten, burgers, deurwaarders en ketenpartners als het OM, de Belastingdienst etc. De digitale toegang (DT) wordt gerealiseerd middels diverse webportalen, een scandienst en system-2-system koppelingen. Daarnaast worden er ook applicaties ontwikkeld voor onze rechtspraak collega's, zoals een Digitale Postkamer en een Digitaal Zaakdossier. Er werken verschillende DevOps-team aan de DT-oplossingen, die elk softwarecomponenten realiseren, testen, opleveren en beheren. Alle teams werken volgens de Scrum-methodiek. De ontwikkeling vindt plaats volgens een cloud-native micro-services architectuur in Angular (front-end) en .NET-core (back-end), gebruik makend van o.a. Openshift Cloud Platform, ApiGateway, AMQP en Obejct Based Storage. Er wordt continu naar productie gedeployed, gebruik makend van AzureDevOps. Privacy en security zijn belangrijk aspecten in het dagelijks werk. Daarnaast hecht de afdeling veel waarde aan goed onderhoudbare code en streeft een hoge testautomatiseringsgraad na. Omdat er in steeds meer zaken gebruikt gemaakt wordt van digitale dossiers is de betrouwbaarheid, integriteit en de prestaties van deze producten ontzettend belangrijk; niet alleen qua aantal gebruiken, maar ook qua toename van het aantal en de omvang (o.a. multimedia) van het gebruik en de stukken die door het systeem gaan.
Functie eisen:
- Deze rol is niet geschikt voor freelance professionals
- Minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring met de (meest recente versies van de) volgende tooling/ frameworks/ talen: Angular, HTML, CSS en bij voorkeur ook met Javascript en Typescript
- Minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring met het implementeren van privacy en security uit richtlijnen in code
- Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met WCAG2 richtlijnen en de realisatie daarvan in de front-end
- Ervaring met het werken in een (semi-)overheid is een pré.
Competenties:
- Beschikt over een houding en gedrag met kernwoorden: pro-actief, transparantie, open communicatie en resultaatgerichtheid.
- Kritisch; je vindt het een uitdaging om een kwalitatief goede systemen te realiseren die waarde levert voor de eindgebruikers IT-security certificering
- Je vindt het een uitdaging om eenvoudig te realiseren oplossingen te bedenken
Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.
Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwingsslag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde onpremise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.
Het ICT landschap van de Rechtspraak is voortdurend aan verandering onderhevig. Op dit moment ligt de focus op het digitaal toegankelijk maken van de rechtspraak, het ondersteunen van digitaal werken van de rechtspraakmedewerker en vernieuwing en optimalisatie van de maatwerktoepassingen. Hierbij worden verschillende architectuurprincipes en technieken gebruikt.