voer hier uw subtitle in
Beschrijving afdeling
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt – samen met de politie en andere ketenpartners – voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Dit varieert van winkeldiefstal tot moord en van belastingontduiking tot cybercrime en terrorisme. Het werk van het OM is erop gericht dat daders een passende straf krijgen en dat slachtoffers en nabestaanden het gevoel hebben dat zorgvuldig met hun belangen wordt omgegaan.Het OM bestaat uit een hoofdkantoor (het Parket-Generaal), 10 arrondissementsparketten, 1 landelijke ressortsorganisatie en een aantal ‘bijzondere’ eenheden t.w. het Landelijk Parket, het Functioneel Parket, het parket CVOM (Centrale Verwerking OM), de DVOM (Dienst Verleningsorganisatie OM), IVOM (IV organisatie OM) en de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie is op ca. 35 locaties door heel Nederland gevestigd. In totaal werken ongeveer 5.000 mensen bij het OM. Aan het hoofd van het OM staat het College van procureurs-generaal. Het College bepaalt het landelijke opsporings- en vervolgingsbeleid van het OM. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. Voor een nader profiel van het OM verwijzen wij naar de website van het Openbaar Ministerie: www.om.nlHet College van Procureurs-Generaal van het Openbaar Ministerie heeft in 2020 een OM Informatiestrategie en meerjarenplan 2020-2027 laten opstellen: het Business + Informatieplan OM (BIPOM). In het BIPOM is het doel vastgelegd om in 2027 één uniforme werkwijze te hebben, ondersteund door één modulair opgebouwd zaaksysteem voor alle zaakstromen binnen het strafrecht. Het gaat om de ondersteuning van werkprocessen die nu ondersteund worden door 7 verschillende zaaksystemen. Dit betekent dat op alle parketten van het OM dusdanig uniform gewerkt gaat worden, dat iedereen gebruik kan maken van hetzelfde zaaksysteem, zonder lokale uitzonderingen of technische workarounds.Het project EMMA geeft invulling aan de uitvoering van de strategie die is beschreven in het BIPOM en heeft als doel de 7 zaakssystemen te vervangen en de werkprocessen binnen het OM te uniformeren.
Opdrachtomschrijving
Binnen het programma Emma werken we aan het vernieuwen en digitaliseren van de werkprocessen van heel het OM. Een belangrijk onderdeel van deze vernieuwing is het waarborgen van de kwaliteit van de gecreëerde oplossingen door middel van een uitgebreid testtraject en de soepele overgang naar nieuwe systemen en processen. Daarom zijn wij op zoek naar een Tester en Informatie analsist. Daarnaast zijn wij op zoek naar een developer Be Informed. De developer Be Informed is samen met o.a. frontend-, en backend-ontwikkelaars, testers, de scrummaster, informatieanalist en natuurlijk de product-owner, verantwoordelijk voor het verzamelen, modelleren, configureren en testen in Be Informed Studio van de detailspecificaties, definities en vereisten om onderhoudbare Be Informed-gebaseerde applicaties te ontwikkelen.Je denkt mee over projecten en werkt mee aan Be Informed platformuitbreidingen.Je zult voornamelijk in projectteams komen te werken, samen creëren jullie duurzame waarde voor de organisatie. Met jouw kritische werkhouding achterhaal je waar de behoeften in de business liggen en vertaalt deze in de juiste integratie oplossingen.
Functie eisen
- De kandidaten hebben minimaal een HBO afleiding afgerond, in de richting Informatica, Information Management, Technische bedrijfskunde
- De kandidaten hebben minimaal 3 jaar ervaring met Agile, SCRUM en DevOps projecten
- De kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring in (low-code) applicatieontwikkeling/testen
- De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met data-analyse en modelleringsmethoden, zoals UML (Unified Modeling Language) of BPMN (Business Process Model and Notation). En de kandidaat heeft aantoonbare ervaring met databases (bijv. SQL, Oracle) en programmeertalen (bijv. SQL, Javascript)
- De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met het ontwikkelen van applicaties op het Be Informed platform en het ontwikkelen van API unittests (bij voorkeur REST/Json)
- De kandidaat heeft minimaal minimaal 7 jaar ervaring op het gebied van softwareontwikkeling
- De kandidaat heeft ISTQB Certified Tester Foundation level en ISTQB Foundation level Agile Tester en beschikt over TMAP Professional Advanced & Neotys Neoload Advanced
- De kandidaten zijn beschikbaar per maandag 20-01-2025, voor 36 upw tot minimaal 31-12-2025
- Nederlands hoeft niet je moedertaal te zijn, maar je bent het Nederlands wel goed machtig, in woord en geschrift