Wij zoeken een DevOps-engineer die zich herkent in het volgende: ‘wisdom of production, ‘operations is a software engineering problem’ of ‘automate everything’
Als DevOps Engineer ben je de brug tussen beheer en softwareontwikkeling waarbij de nadruk in deze functie op beheer ligt. Je zorgt dat onze developers schaalbare en betrouwbare applicaties bouwen, met de nieuwste technologieën én een DevOps-aanpak. Daarbij kijk je proactief naar beheer. Wat kun je automatiseren? Beter, veiliger en efficiënter maken? Je komt te werken in het team dat het webportaal voor digitaal procederen in alle rechtsgebieden realiseert en onderhoud. Dit webportaal wordt gebruikt door allerlei externe stakeholders, denk aan burgers, advocaten en organisaties zoals de Belastingdienst. Zij gebruiken dit portaal om digitaal stukken met de rechtspraak uit te wisselen en om hun rechtszaakdossiers in te zien. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor alle toegangscomponenten voor onze online dienstverlening. Security, privacy, CI/CD, normaliseren van de technology stack, machine learning, codekwaliteit. Jij zorgt dat de ontwikkelaars in jouw team het allemaal op de juiste manier toepassen. Spannend? Absoluut! Uitdagend? Ook dat! Want de servicelevels van onze diensten mogen niet in gevaar komen. En daar speel jij een grote rol in. Eenvoudig en simpel: dat zijn de sleutelwoorden bij alles wat je doet. Of het nu gaat om code, systemen of architectuur.
IVO Rechtspraak realiseert producten en diensten die de uitwisseling van digitale stukken mogelijk maakt tussen de Rechtspraak en externe partijen zoals advocaten, burgers, deurwaarders en ketenpartners als het OM, de Belastingdienst etc. De digitale toegang (DT) wordt gerealiseerd middels diverse webportalen, een scandienst en system-2-system koppelingen. Daarnaast worden er ook applicaties ontwikkeld voor onze rechtspraak collega's, zoals een Digitale Postkamer en een Digitaal Zaakdossier. Er werken verschillende DevOps-team aan de DT-oplossingen, die elk softwarecomponenten realiseren, testen, opleveren en beheren. Alle teams werken volgens de Scrum-methodiek. De ontwikkeling vindt plaats volgens een cloud-native micro-services architectuur in Angular (front-end) en .NET-core (back-end), gebruik makend van o.a. Openshift Cloud Platform, ApiGateway, AMQP en Obejct Based Storage. Er wordt continu naar productie gedeployed, gebruik makend van AzureDevOps. Privacy en security zijn belangrijk aspecten in het dagelijks werk. Daarnaast hecht de afdeling veel waarde aan goed onderhoudbare code en streeft een hoge testautomatiseringsgraad na. Omdat er in steeds meer zaken gebruikt gemaakt wordt van digitale dossiers is de betrouwbaarheid, integriteit en de prestaties van deze producten ontzettend belangrijk; niet alleen qua aantal gebruiken, maar ook qua toename van het aantal en de omvang (o.a. multimedia) van het gebruik en de stukken die door het systeem gaan.
Functie eisen
- Opleiding en/of certificering op volgende vlakken OWASP ASVS, privacy- en security by design
- Minimaal 5 jaar relevante werkervaring op HBO/WO niveau
- Minimaal 5 jaar relevante ervaring als Devops-engineer
- Minimaal 4 jaar ervaring met Openshift platform, AzureDevOps en Splunk
Overige wensen
- Beschikt over een houding en gedrag met kernwoorden: pro-actief, transparantie, open communicatie en resultaatgerichtheid
- Bereid om buiten kantoortijden te werken in het geval van calamiteiten. Geen 9 tot 5 mentaliteit
- Ervaring met .NET core en/of Java en Angular is een pré
- Kennis van het gebruik van Splunk (of andere monitorings en loganalyse tools)
Belangrijke informatie
- De rol is voor max. 36 uur per week en max. 8 uur per dag
- Richttarief is €85,00-90,00
- Wanneer uw medewerker wilt reageren op deze positie, dan verzoeken wij u de bovengenoemde eisen en wensen puntsgewijs toe te lichten. Geef aan waar je deze kennis/ervaring hebt opgedaan en in welke mate. Een korte motivatie, toegeschreven naar de Opdracht is ook een vereiste
- Deze positie is niet geschikt voor freelance professionals
Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.
Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwingsslag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde onpremise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.
Het ICT landschap van de Rechtspraak is voortdurend aan verandering onderhevig. Op dit moment ligt de focus op het digitaal toegankelijk maken van de rechtspraak, het ondersteunen van digitaal werken van de rechtspraakmedewerker en vernieuwing en optimalisatie van de maatwerktoepassingen. Hierbij worden verschillende architectuurprincipes en technieken gebruikt.