Arnhem
Senior
40 uur per week
Startdatum op 1 augustus
Verlopen
15 Dagen geleden

Functioneel Beheerder Key2Burgerzaken

Centric Key2Burgerzaken

Introductie

Het vakgebied van functioneel beheer verandert snel. Waar we veelal sterk gericht waren op het in stand houden en verbeteren van de informatievoorziening, richten we ons daarnaast nu ook mee op innovatie in onze werkprocessen en benutten van nieuwe technische mogelijkheden. Herkenbaar? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Welke nieuwe ontwikkelingen zijn wenselijk, belangrijk, noodzakelijk en ook haalbaar? Dankzij jouw kennis, enthousiasme en vermogen om te denken in kansen zorg je dat we daadwerkelijk verder komen met onze innovatiewensen. Je kent de werkprocessen en de behoeften van de gebruikers. Je signaleert en ondersteunt bij incidenten en wijzigingen in het applicatielandschap en werkt zowel zelfstandig als in projecten samen met onder andere informatiemanagers, collega functioneel beheerders, applicatiebeheerders, projectleiders en onze opdrachtgevers. Je zorgt ervoor dat gebruikers onze systemen optimaal kunnen inzetten bij de taken die zij uitvoeren. Dit gaat zowel om collega’s als onze inwoners. Je adviseert superusers en geeft optimale gebruikersondersteuning. Je denkt mee over complexe vraagstukken, je zorgt voor creatieve oplossingen. Zo houd je je werk uitdagend en afwisselend. Wanneer zich een probleem voordoet of als er bepaalde gebruikerswensen zijn, draag jij graag bij aan de juiste oplossing en een aanpassing in het werkproces.

Je zet je expertise vooral in bij:

 • Gebruikersbeheer en functionaliteitenbeheer;
 • Afhandelen van incidenten en verzoeken;
 • Het implementeren van (applicatie) wijzigingen;
 • Testen van systemen;
 • Het uitvoeren van updates en anders inrichten van systemen;
 • Het geven van trainingen en het aanpassen van werkbeschrijvingen.

Ter uitbreiding van ons team zoeken wij een functioneel beheerder. Iedere beheerder heeft in de basis dezelfde werkzaamheden, maar focust zich op een ander thema. Een thema waar we versterking op zoeken: Beheer van het applicatielandschap van Burgerzaken, E-diensten en de inzet voor digitalisering van de dienstverlening van Burgerzaken.

Wie zijn wij?

De afdeling Informatie is verantwoordelijk voor de tactische en strategische sturing van de informatiehuishouding van de gemeente Arnhem. De afdeling adviseert de directie, het cluster- en programmamanagement, de wijkteams leefomgeving en de verbonden partijen. De afdeling kenmerkt zich door een team van 50 professionals. Het gaat daarbij om diverse expertises, zoals privacy & security, informatiemanagement, informatieanalyse en – duiding (met behulp van dashboards, monitoring, onderzoeken), informatie-architectuur en het functioneel beheer van onze bedrijf kritische applicaties.

Wie zoeken wij?

Jij bent graag met onze collega klanten in gesprek om continu onze dienstverlening te willen verbeteren. Je bent analytisch en gaat graag het gesprek aan om de vraag achter de vraag te achterhalen. Vervolgens weet je op een creatieve wijze verschillende oplossingen aan te dragen dat bijdraagt aan goed werkende systeem voor zowel collega’s als voor onze inwoners. Het geeft jou energie om te werken vanuit een team en bent in staat je agenda zelf vorm te geven. Je onderscheidt jezelf door dat je systemen en werkzaamheden snel eigen weet te maken.

Verder neem je mee:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Bij voorkeur een opleiding richting functioneel beheer, bedrijfskunde of informatiemanagement;
 • Tenminste twee jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van het BiSL; certificering en/of bereid om deze te halen;
 • Ervaring met het opstellen van functionele specificaties en testcoördinatie;
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • Applicaties: Key2Burgerzaken en Key2betalen zijn een must. Ook fijn als er achtergrond is van e-diensten en Qmatic.