Den Haag
Senior
36 uur per week
5 months
Startdatum op 1 augustus
Verlopen
11 Dagen geleden
Logius

DevOps Engineer / Technisch Applicatie Beheer binnen team BSNk

Wij zijn op zoek naar een DevOps Engineer / Technisch Applicatie Beheerder.

Opdrachtbeschrijving

Inhuur van een DevOps Engineer voor het BSNk team als onderdeel van de ART GegevensGebruik, dit voor het technisch applicatie beheer van BSN-Koppelregister.

Je vervult de rol van duizendpoot met een sterke technische achtergrond, met name operationeel en infrastructuur is waar jouw ervaring ligt en je hebt passie voor automatisering. Daarnaast beschik je over uitstekende sociale vaardigheden en werk je graag zelfstandig, maar ook samen met andere specialisten, om tot oplossingen voor technische IT-problemen te komen. Wegens de complexiteit van het product is het essentieel de samenwerking op te zoeken. In het project is het noodzakelijk om een brug te vormen tussen ontwikkeling en operatie.

Softwareontwikkeling is extern belegd, er wordt agile ontwikkeld middels de SCRUM methodiek. Inherent hieraan zijn er de nodige overleggen met architecten en ontwikkelaars waar je vanuit de opdrachtgever onderdeel van uitmaakt. Jouw visie en mening op het vlak van infrastructuur, operatie en inbeheername van het uiteindelijke product is hierbij gewenst, om zodoende tijdig bij te sturen waar nodig.

De taken en verantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Vertegenwoordigen van de beheerorganisatie bij infrastructuur-architectuur om samen tot de juiste VPC (virtual private cloud) omgevingen te komen
 • Vertegenwoordigen van de beheerorganisatie tijdens overleggen met ontwikkeling en architectuur
 • Beheren van RHEL (7 en 8) VM’s in enkele tientallen VPCs. De VPC’s zijn opgebouwd in verschillende lagen met daarin gescheiden functies (proxy servers, applicatie- en databaseservers).
 • Beheren van de BSN-koppelregister applicatie en de PostgreSQL databases
 • Ontwerpen en inrichten van monitoring en alerting op vlak van OS en applicatie
 • Uitvoeren van installatie en configuratie van de tussentijdse en definitieve BSN-koppelregister PP opleveringen
 • Regels opstellen om het benodigde inter en intra -VPC netwerkverkeer in firewalls te laten openen
 • Nauw samenwerken met ontwikkeling, technisch- en ketenbeheer om eventuele installatie en/of configuratie bevindingen spoedig op te lossen om vertraging te voorkomen, waarbij bevindingen met name door omgevingsverschillen tussen eerder gedane tests door kunnen zijn gekomen
 • Het beoordelen van de installatie package
 • Adviseren over verbeteringen in de infrastructuur vanuit het perspectief van de beheerorganisatie, ideeën die doorgang vinden van begin tot eind al dan niet zelf implementeren
 • Nauw samenwerken met testers die na jouw installatiewerkzaamheden aan de slag gaan met de applicatie, samen zorg je ervoor dat de testen doorgang kunnen vinden en los je bevindingen die aan jou zijn toegekend op
 • Uitwerken van concepten, functioneel inrichten en beheren van de nieuw geïntroduceerde dienst waarbij HSMs (Hardware Security Module) zijn ingezet. HSM (Hardware Security Module), Kubernetes, container en cloudkennis is een pre.

Achtergrond opdracht

Het BSN-koppelregister is een voorziening in ontwikkeling.

Er is veel werkt verricht, maar er moet ook nog veel worden gedaan. De DevOps Engineer komt niet in een gespreid bedje. Van hem of haar wordt verwacht dat ze kennis en ervaring meebrengt om de voorziening verder op te bouwen en te structureren. Dit doe je niet alleen maar samen met je collega’s uit het team.

Binnen Logius loopt de Infra Migratie, inclusief de HSM’s voor BSNk en DigiD, naar het nieuwe PICARD-platform van Solvinity. Hierin heeft de TAB- er, met zijn specialistische kennis, een cruciale rol. Daarnaast is de preparatiefase en het schrijven voor de NOK BSNk voor de aanbesteding Applicatiediensten Logius onlangs in Q2 2022 opgestart, waarin de zowel de TAB-ers en ook de KB-er een belangrijke inhoudelijke rol zal hebben.

Functie eisen

 • Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een afgeronde ICT-studie
 • 3 jaar minimaal HBO+ werk- en denkniveau
 • 3 jaar beheerervaring in een vergelijkbare, complexe ICT-omgeving
 • 3 jaar ervaring met de aansturing van (externe) leveranciers
 • 3 jaar ervaring met processen en beheer van incidenten, meldingen, serviceverzoeken en wijzigingen
 • Kennis van de diensten en producten van Logius is een pré
 • Ervaring met of kennis van de Agile/Safe werkwijze
 • Kennis van relevante technische standaarden (zoals SMTP, POP3, FTP, WUS, SAML, CGI, PKIo Certificaten) is een pré

Competenties

De Logius kerncompetenties zijn:

 • Durf
 • Initiatief
 • Flexibel
 • Resultaatgericht
 • Samenwerken
 • Zelfontwikkeling

Specifiek voor deze functie zijn daarnaast de volgende competenties gewenst:

Autonoom, Plannen en organiseren, Proactief, (Zelf)kritisch, Analytisch

Overige functiewensen

Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Binnen het team verwachten wij van onze DevOps Engineer een proactieve instelling, die gemotiveerd is om zich te verdiepen in nieuwe technieken en deze effectief toe te passen. Zelflerend vermogen en de wil om uit te zoeken hoe dingen werken. Onze nieuwe collega is een resultaatgerichte teamspeler, betrouwbaar, snel van begrip, analytisch, pragmatisch en oplossingsgericht. Hij/zij voelt zich verantwoordelijk voor de applicaties en platformen onder zijn/haar beheer. Heeft geen 9 tot 17 uur mentaliteit. Stressbestendig en komt gemaakte afspraken na.

# Begrijpt de opdracht, past goed in het team.

# Tot slot ben je communicatief sterk: doet er zich een technisch probleem voor bij BSNk? Jij bent in staat om op afstand de vraag achter de vraag te stellen en snel tot een oplossing te komen.

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.