Den Haag
Medior
36 uur per week
7 months
Startdatum op 22 juli
Verlopen
20 Dagen geleden
SSC-ICT

(Technisch) Applicatiebeheerder Identity Management

Wij zijn op zoek naar een (Technisch) Applicatiebeheerder Identity Management met kennis en ervarig van MIM of IBIS en SQL-queries, Powershell, Active Direcrory.

Functieomschrijving

Je beheert verschillende op Microsoft Identity Manager (MIM) gebaseerde IdM-systemen die o.a. verantwoordelijk zijn voor de IDU-processen, de lifecycle van de accounts van de medewerkers en de distributie van de gegevens naar afnemende systemen. Omdat je inzicht hebt in de (informatie)ketens ben je de brug tussen onze klanten en de ontwikkelaars. Wil een klant een koppeling naar een nieuwe voorziening of bijvoorbeeld extra functionaliteiten in een applicatie? Dan vertaal jij de klantvraag naar een functionele beschrijving en een technisch ontwerp. Je houdt daarbij rekening met de vastgestelde architectuur. Als de ontwikkelaar de oplossing gebouwd heeft, verzorg je samen met de tester de opstelling, uitvoering en beoordeling van de acceptatietests. Ook het onderhoud aan de verschillende IdM-systemen is bij jou in goede handen. Je rolt nieuwe release in de OTAP-straat uit en verzorgt updates aan bijvoorbeeld applicaties, servers en databases. Een belangrijk onderdeel van de functie is het leveren van gebruikersondersteuning en incidentafhandeling. Je draagt actief bij aan het optimaliseren van het applicatiebeheer van deze systemen.

Samen met je collega’s beheer en ontwikkel je de IdM-systemen en de bijbehorende koppelingen voor 6 departementen, waarlangs identiteiten aangeleverd worden aan doelsystemen. Hierbij verzorg je de oplossingen waarbij persoonsgegevens en hun mutaties veilig en correct worden doorgezet naar de juiste applicaties in de ketens. Daarmee zorg je voor goede ondersteuning van de indienst-, doorstroom- en uitdienstprocessen. De verschillende technieken die met de koppelingen gemoeid zijn, maken je werk nog eens extra uitdagend. Daarbij schakel je met de gebruiker, de (functioneel) beheerders van andere systemen en de beheerders van technische componenten in de keten. Denk aan netwerk-, database- en serverbeheerders.

Organisatorische context en cultuur

Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT- diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU- voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Functie eisen

 • Minimaal twee jaar ervaring als (technisch) applicatiebeheerder. 
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met Identity Management en/of 2 opdrachten uitgevoerd waarin Identity Management een rol speelde.
 • Ervaring met het lezen en schrijven van SQL-queries.
 • Je hebt brede algemene ICT-kennis waardoor je kan schakelen met collega's van netwerk, database- en serverbeheer.
 • Je hebt ervaring met Microsoft Identity Manager (MIM) of IBIS als beheerder (of vergelijkbare tools).
 • Je hebt ervaring met het schrijven van scripts in Powershell.
 • Je hebt ervaring met gegevensuitwisselingen via minimaal één van de volgende methodes; SOAP, XML, LDAP en of API's.
 • Je hebt kennis van het beheren van accounts in Active Directory.

Competenties

 • Flexibele instelling, klant- en resultaatgericht, omgevingsbewust.
 • Je ziet de uitdaging in het oplossen van zowel technische als procesmatige problemen.
 • Je kunt klantvragen vertalen naar functionele beschrijvingen en kunt deze door vertalen naar technische oplossingen.
 • Je bent communicatief vaardig.

Eisen en wensen

 • Aanbiedingen van kandidaten worden beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt de kandidaat niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarna wordt er beoordeeld op diverse wensen. In de aanbieding van de kandidaten moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden.
 • Het CV van de kandidaat bevat maximaal vijf A4 pagina's.
 • Een toelichting van maximaal 1 A4 pagina.