Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 juli
Verlopen
34 Dagen geleden
Gemeente Den Haag

Dev team

Medior en Senior Developer (gemiddeld 36 uur per week)

Inleiding

De dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) van de gemeente Den Haag is volop aan de slag met het verbeteren van de dienstverlening aan de burger, vanuit het streven van een klantgerichte dienstverlening. Dit betekent een herijking en aanpassing van de bestaande processen, op basis waarvan de dienstverlening verder wordt gedigitaliseerd. Dit gebeurt op basis van de principes van Common Ground. Deze komen in het kort neer op het loskoppelen van data, werkprocessen en applicaties, om een optimale gemeentelijke informatievoorziening mogelijk te maken. Daarmee beantwoordt SZW aan de richting die Den Haag is ingeslagen om zaakgericht te gaan werken en die is vertaald in een gemeentebrede architectuur. Deze bestaat uit een samenhangend geheel van open source ZGW-applicaties die samen het ZGW-landschap vormen. Onderdelen daarvan zijn (o.a.) GZAC (Generiek Zaak Afhandel Component), Open Zaak (zaakregistratie), Open DMS en een voorziening voor klantcontactregistratie. 

 

Werkzaamheden:

De Dienst SZW wil in de applicatie GZAC, bestaande uit Valtimo en Camunda (software voor proces automatisering en decision management) een deel van de werkprocessen onderbrengen, vnl. uit het Inkomensdomein en de Financiële Hulpverlening.

Voor het ontwerp en de implementatie van deze processen in GZAC wordt een team gezocht. Dit team dient te bestaan uit drie expertises en dient nauw samen te werken met de reeds bestaande multidisciplinaire teams die voor  SZW aan de slag zijn met  de vernieuwing en digitalisering van de dienstverlening. Dit team zal in ieder geval t/m juni 2025 voor SZW werken.

Er zijn voor de realisatie verschillende specialisten nodig. Vanwege het noodzakelijk samenspel is de gemeente Den Haag op zoek naar op elkaar ingespeelde professionals. In deze uitvraag worden drie rollen gevraagd.

Alle drie de rollen vereisen een sterke achtergrond in architectuur, development, business analyse en implementatie van processen. Hierbij is het tevens van belang om te werken binnen de vastgestelde (concern)architectuur voor online en zaakgericht werken. Dat vereist  een goede samenwerking en afstemming met de stakeholders binnen andere gemeente sectoren.

Concrete werkzaamheden zijn

 • Ontwerp en realisatie binnen de Solution Architectuur van de gemeente.
 • Proces implementatie binnen GZAC, waarbij het proces rekening houdt met de online aanvraagformulieren en de portal.
 • Testen
 • Koppelingen met omliggende systemen.

Medior en Senior Developer (gemiddeld 36 uur per week)

 • Realisatie van de koppelingen tussen de systemen (bijv. OpenZaak, IAM, DMS, PWA/React, back-end applicaties en andere bronnen).
 • Invulling van wensen die inzet van een developer vereisen binnen Valtimo, Camunda.
 • (Applicatie)Architectuur voor de onderdelen Camunda, Valtimo.

We zoeken in onze medior developer

 • Bewezen ervaring met Java/Spring/Kotlin.
 • Ervaring met Camunda, Valtimo is een pré.
 • Ervaring met Continuous Delivery en Automated Testing.

 

We zoeken in onze Senior developer

 • Bewezen ervaring met Java/Spring/Kotlin.
 • Ervaring met Camunda, Valtimo is een pré.
 • Ervaring met Continuous Delivery en Automated Testing.

 De uitvoering gebeurt volgens de methodiek van het Scrum/agile framework.