Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 24 juni
Verlopen
47 Dagen geleden
Logius

XSLT Ontwikkelaar

Wij zijn op zoek naar een XSLT Ontwikkelaar met kennis en ervaring van XSLT versie 3.0, Kubernetes, Spring, XML en JSON.

Opdrachtbeschrijving

KOOP zoekt een XSLT Developer voor DevOps team Herbouw Officiele Elektronische Bekendmakingen (OEP) waarin een keten van complexe applicaties volgens moderne architectuur zal worden herbouwd.

De XSLT Developer is in staat zelfstandig te werken, en tegelijkertijd in nauwe samenwerking met het team te zorgen voor snelle en kwalitatief hoogstaande ontwikkeling van complexe software. Bij KOOP wordt gewerkt volgens Agile en SAFE principes. Het team werkt in sprints van twee weken, waarbij de prioriteiten worden gesteld op basis van de lopende projecten, in overleg met de diverse productowners. De ontwikkelaar is betrokken bij het gehele proces, van idee tot het in productie nemen en beheren van de software.

De belangrijkste technologieƫn die in dit team worden gebruikt zijn Java en XSLT. Het is van belang dat de XSLT Developer zeer vaardig is in XSLT, zodat we met elkaar snel resultaten kunnen bereiken.

Achtergrond opdracht

Het Kennis- en exploitatiecentrum Officiƫle Overheids Publicaties (KOOP) is verantwoordelijk voor de dagelijkse publicatie van overheidsinformatie in Nederland. Met onze publicatiediensten stellen we de gehele Nederlandse overheid in staat om officiƫle overheidsinformatie te publiceren. Deze zijn te vinden op de portal officielebekendmakingen.nl. We staan aan de vooravond om de hele keten Officiele Publicaties te herbouwen en veilig te stellen voor de komende 10 jaar. Daartoe zal een projectteam inclusief scrum team worden ingericht.

Binnen het genoemde scrum team is behoefte aan een XSLT Developer voor het ontwikkelen van de te herbouwen applicaties op basis van features, user stories en specificaties. KOOP hanteert de SAFe methodiek, we gaan ervan uit dat de kandidaad iermee bekend is en zich hieraan conformeert.

KOOP wil verbeteringen doorvoeren om zowel de kwaliteit van de software als de kwaliteit van het ontwikkelproces naar een hoger niveau te tillen. Met het gebruik van de Agile ontwikkelmethodiek wil KOOP hiervoor een belangrijke randvoorwaarde invullen. Goed kunnen samenwerken binnen een multidisciplinair Scrum team en ervaring met het werken in een Agile omgeving, zijn belangrijke vereisten. De XSLT developer maakt onderdeel uit van het scrum team.

Functie eisen

 • Kandidaat heeft ervaring met ontwikkeling en onderhoud van XSLT-applicaties
 • Kandidaat beschikt over een eigen (ontwikkel-)laptop met toegangswoord, versleutelde harde schijf (encryptie), up to date antivirussoftware t.b.v. de uit te voeren werkzaamheden
 • 5 jaar kennis van/ervaring met XSLT 3.0, XPath, XML schema's (XSD en Schematron), Xquery

Aanvullende kennis

 • Aantoonbare en uitgebreide ervaring met XSLT versie 3.0
 • Kennis van/ervaring met Kubernetes (OpenShift), Helm, GitLab CI/CD, Kibana, Grafana
 • Kennis van/ervaring heeft met Java-platformen, bij voorkeur Spring
 • Kennis van en ervaring met XSLT pipelines (XSLWeb), XSL-FO
 • Kunnen gebruiken van namespaces in XML documenten en XSLT
 • Ervaring met JSON verwerken m.b.v. XSLT

Competenties

 • Ruim voldoende kennis van de Nederlandse taal, schrijven en spreken.
 • Uitstekend analytisch vermogen.
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden (Nederlandse taal).
 • Doorzettingsvermogen / stressbestendig / proactief / zelfstandig.
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.