Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 juli
Verlopen
51 Dagen geleden
Logius

Cloud Native Architect

Wij zijn op zoek naar een Cloud Native Architect met kennis en ervaring van Safe, Agile, Kubernetes, TOGAF, Archimate en NORA.

Opdrachtbeschrijving

Logius is op zoek naar een Architect met een passie voor (private) Cloud Native, die aan het toekomstige selfservice portaal meebouwt. Als Architect bij Logius bouw je niet alleen aan innovatieve IT-oplossingen, maar ook aan de toekomst van efficiëntere en snellere aansluitprocessen op de Logius dienstverlening voor onze klanten. De komende jaren willen we het mogelijk maken dat onze afnemers kunnen aansluiten op alle Logius diensten via het selfservice portaal. Je vertaalt de behoefte van de afnemers voor aansluiten op de dienstverlening van Logius naar een robuust ontwerp met zowel de functionele als de niet-functionele vereisten. Tevens werk je actief mee aan de implementatie en verbetering ervan, tot aan het einde van de life-cycle. Je bent in staat om de architectuur van onze verschillende diensten te ontwerpen en/of door te ontwikkelen. Daarnaast beantwoord je ook de verschillende migratie- en/of implementatievraagstukken die spelen.

Je hebt kennis van de standaarden en modellen in ons vakgebied en helpt ons, met jouw conceptueel inzicht, om het juiste te (laten) bouwen. Daarbij sla jij bruggen tussen business en ICT en tussen stakeholders en scrumteams die op verschillende plekken zijn georganiseerd binnen Logius. Je hebt oog voor impact op de hele keten waar Logius deel van uitmaakt en waar onze klanten in opereren.

Achtergrond opdracht

Logius levert producten en diensten binnen de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI). De GDI bestaat uit digitale producten, standaarden en voorzieningen waarmee overheidsorganisaties hun processen inrichten. De GDI draagt bij aan de realisatie van een goed werkende en samenhangende digitale overheid die burgers en bedrijven verwachten: uitvoeringsprocessen zijn op elkaar afgestemd, informatie is makkelijk vindbaar en transacties zijn eenvoudig uitvoerbaar. De afnemers van de Logius dienstverlening verwachten dat de organisatie zich gedraagt als een professionele service organisatie. Hierbij hoort het eenvoudig en efficient aansluiten op de dienstverlening. Ook de informatie voorziening en ondersteuning van technisch beheer moet beter worden ingericht in de Logius organisatie. Op dit moment zijn er verschillende processen van aansluiting per dienstverlening en wordt kennis van de afnemer vanuit andere dienstverlening, niet gehanteerd in het aansluitproces.

Functie eisen

  • HBO / WO werk- en denkniveau
  • 5 jaar relevante ervaring als Architect in een SAFE/Agile omgeving
  • 5 jaar kennis van TOGAF, Archimate, NORA
  • 3 jaar kennis van Kubernetes/Cloudnative, kennis van architectuur van micro-services en container platforms

Competenties

Communicatief in staat om comfortabel te schakelen op verschillende niveaus, van mede-collega tot kritische afnemer of security specialist in combinatie met een solution architect van een leverancier.

Aanvullende kennis

Certificering als Open CA, The Open Group Certified Architect, is een pré.

Overige functiewensen

Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.