Bilthoven
Senior
36 uur per week
Startdatum op 10 juni
Verlopen
20 Dagen geleden
RIVM

Technical Lead DBA

Op zoek naar een Technical Lead DBA met ervaring in Databasesystemen zoals PostgreSQL, SQL Server en/of MySQL/MariaDB Clusters.

Opdrachtomschrijving:

Heb jij ruime ervaring met het trekken van DevOps teams, het beheren van complexe databaseomgevingen en wil je jouw kennis en ervaring graag inzetten om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijk relevante opdracht van het RIVM? Zorg jij samen met je collega’s voor een moderne, veilige, consistente en betrouwbare dienstverlening op de beheerde omgevingen? Ben je bovendien graag onderdeel van een team en wil je jouw opdrachtgevers optimaal ondersteunen bij het beheer van hun datastromen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je wordt onderdeel van de afdeling Data Engineering, Beheer en Testen (DBT). Deze afdeling is verantwoordelijk voor het beschikbaar houden en ontwikkelen van databases en datawarehouses. De afdeling ondersteunt op aanvraag de klant ook bij het gebruik van de data. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het testen van de applicatie maatwerkoplossingen en standaardproducten.

ÔĽŅAls Technical Lead binnen ons team Databasediensten ben je verantwoordelijk voor het leiden en co√∂rdineren van alle technische aspecten van onze databaselandschap. Je werkt nauw samen met een team van databasebeheerders en speelt een cruciale rol in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van onze databasesystemen. Je bent een technisch expert op het gebied van databasebeheer en fungeert als de primaire contactpersoon voor alle technische vraagstukken en uitdagingen binnen het team.

Wat breng je mee:

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†Werken in de rol van Technical Lead en Architectuur;

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†Databasesystemen zoals PostgreSQL, SQL Server en/of MySQL/MariaDB Clusters.

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†Het ontwerpen, implementeren en optimaliseren van databasesystemen.

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†De nieuwste ontwikkelingen rondom databases, datawarehouses en datalakehouses.

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†Observability en monitoring voor databasesystemen.

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†Hands-on ervaring met Linux (Red Hat), Windows Server en VMware vSphere;

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†Back-up & Recovery en Monitoring (b.v. Nagios, Splunk, Prometheus/Grafana);

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†Agile werken, het opzetten van CI/CD pipelines;

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†Werken in een kartrekkersrol binnen het team, tussen afdelingen en in de gehele organisatie.

Verder vragen we:

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†Uitstekende communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten.

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†In staat om effectief te werken in een dynamische en collaboratieve omgeving.

‚Äʬ†¬†¬†¬†¬†Gestructureerde probleemoplossende vaardigheden en een analytische mindset.

Het RIVM verricht toegepast wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de volksgezondheid en het mileu/leefomgeving. Rijksvaccinatieprogramma, modelleren van het onstaan en de verspreiding van ziekten en monitoring van luchtkwaliteit zijn enkele voorbeelden van haar activiteiten. Het RIVM heeft in partnership met het KNMI haar ICT ondergebracht bij het Shared Service Centre (SSC-) Campus. SSC-Campus levert ICT-diensten aan het founding partners RIVM en KNMI en interdepartementaal aan andere rijksdiensten die ICT-ondersteuning wensen voor kun kennisintensieve en wetenschappelijke activiteiten. Deelnemers in SSC-Campus op dit moment zijn: RIVM, KNMI, CBG, CPB, PBL, RLI, SCP en RWS.