Rotterdam
Medior
24 uur per week
Startdatum op 1 juli
Verlopen
21 Dagen geleden
Port of Rotterdam

Analytics Specialist

Uitstekende vaardigheden met visualisatie in Power BI

Het Havenbedrijf Rotterdam is actief voor heel de haven. Het Havenbedrijf Rotterdam werkt aan het versterken van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. De haven van vandaag én morgen. Alle (inter)nationale ondernemingen die hier actief zijn, hebben het allergrootste belang bij een bereikbare en duurzame ‘Port of Rotterdam’, die kan blijven groeien. Het Havenbedrijf biedt klanten daarom alles wat nodig is voor de vlotte en veilige doorvoer en bewerking van grondstoffen en goederen. Ook heeft het oog voor de werk- en leefomgeving in de haven én investeert het doorlopend in bestaand en nieuw havengebied.

Beschrijving afdeling

Havenbedrijf Rotterdam heeft als ambitie om een datagedreven en digitale haven te zijn en dit vraagt om nog meer 'excellence' op het gebied van datamanagement, real-time beschikbaarheid van goede management-informatie en gebruik van goede datavisualisatie.

Voor deze opdracht kom jij te werken voor de commerciële afdeling bij het onderdeel Strategy & Analysis. Deze afdeling bestaat uit 12 collega’s en doet diverse onderzoeken ter ondersteuning van de commerciële afdeling. Dit zijn onderzoeken naar een nieuw prijsbeleid, concurrentieanalyses, goederenstroom analyses, onderzoeken naar optimalisatie van terreingebruik of een toekomstverkenning van de goederenstromen voor de komende 30 jaar. Naast onderzoeken hebben we een hele range aan klant en goederenstroom dashboards om te analyseren wat er allemaal in de markt gebeurd.

Opdrachtomschrijving/belangrijkste werkzaamheden

Jij vervangt tijdelijk onze data steward die ook verschillende klant en markt dashboards maakt. Jij bent dus een gesprekspartner van onze accountmanagers als het gaat om ons beleid t.a.v. data delen. Ook help je mee aan het verbeteren van de data kwaliteit van bestaande bronnen. Verder ga je helpen met het vullen van de data catalogus. Daarnaast werk je, samen met nog twee collega's, het merendeel van je tijd aan het maken van nieuwe (PBI) dashboards. Je gaat met de opdrachtgever in gesprek over de behoefte en bent in staat om zelf een duidelijk en visueel aantrekkelijk dashboard te maken.

Functie-eisen

  • Minimaal 3 jaar werkervaring met PBI/ data visualisatie vraagstukken als consultant;
  • Uitstekende vaardigheden met visualisatie in Power BI;
  • Ervaring met agile en scrum werken;
  • Kennis en ervaring met data preparatie en transformatie (ETL) is een pré;
  • Ook is het een pré als je kennis van data analytics tools en ontwikkelingen zoals Python, Spark, GIT, hebt.