Utrecht
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 juli
Interim opdracht
33 Dagen geleden
Gemeente Utrecht

Windows Specialist

Wij zoeken een Microsoft Server specialist met meerjarige ervaring op de versie 2016, 2019 en 2022

Opdrachtomschrijving:

In ons life cycle management willen wij onze Windows 2016 en Windows 2019 servers migreren naar Windows 2022. Daarnaast scannen wij continue onze omgeving op kwetsbaarheden. Wij verhelpen gevonden kwetsbaarheden zo snel mogelijk. Jouw opdracht is om mee te helpen in het migratieproject en om kwetsbaarheden te verhelpen. Je stemt af met technisch en functioneel applicatiebeheerders, ondersteunt hen bij het testen van (proef-) migraties en zorgt dat alles netjes via de (ITIL-) processen wordt georganiseerd. Daarnaast werk je waar mee aan de beheertaken in het team. De infrastructuur is volop in beweging. Zo zijn de servers deels nog on prem en deels al in de Azure VMware Solution ondergebracht en wordt de stap naar Azure IaaS nu voorbereid. De werkzaamheden voor Windows zijn onderdeel van een uitbesteding en de verwachting is dat eind dit jaar de aanbesteding is afgerond. Daarna neemt de nieuwe leverancier de resterende werkzaamheden van deze opdracht over.

De voorziening Hosting maakt onderdeel uit van de afdeling Domstad IT van gemeente Utrecht.

Hosting is verantwoordelijk voor de operating systems Windows en Linux, Technisch Applicatiebeheer, Databasebeheer, Identity & Access Management en Cameratoezicht. De specifieke Windows werkzaamheden zijn ondergebracht in het Infrastructure Cloud Services (ICS) team van Hosting.

Functie eisen:

 • Je bent een Microsoft Server specialist met meerjarige ervaring op de versie 2016, 2019 en 2022
 • Je hebt bent heel bedreven in Powershell
 • Kennis van VMware, Netapp, Comvault, Trend Micro en Azure is een pré
 • Je hebt aantoonbaar werk- en denkniveau op HBO-niveau
 • Je hebt kennis van ICT-beheer en service management (ITIL of USM)
 • Je bent gewend om in een Agile omgeving te werken, bent in staat om het Agile gedachtengoed en Agile werkwijze uit te dragen in een beheer organisatie en bent in staat om in een zelfsturend team te functioneren
 • Je bent analytisch vaardig en oplossing gericht
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • Communicatief vaardig, vasthouden en tactisch
 • Voor deze rol geldt een maximaal uurtarief van €80,00

Belangrijke informatie:

Wanneer u of uw medewerker wilt reageren op deze positie, dan verzoeken wij u de bovengenoemde eisen en wensen puntsgewijs toe te lichten. Geef aan waar je deze kennis/ervaring hebt opgedaan en in welke mate. Een korte motivatie, toegeschreven naar de Opdracht is ook een vereiste. Zie voor meer informatie de aanbiedingsvereisten hieronder.

Aanbiedingsvereisten:

 • Schrijf een motivatie t.b.v. deze opdracht, ga in op het gestelde profiel. (max 1/2 a4)
 • Het CV is max 3 pagina's enkelzijdig en toont een volledig overzicht van je werkzaamheden tot dusver
 • Het CV dient ter verificatie van de antwoorden op voorgaande vragen en wordt inhoudelijk beoordeeld op kwaliteit
 • Daarnaast vermeldt het CV huidige nevenfuncties (bezoldigd en onbezoldigd) zodat de vacaturehouder mogelijke belangenverstrengeling kan uitsluiten.
 • Het CV is in het Nederlands opgesteld en in Word-formaat
 • Voor deze opdracht is het noodzakelijk om twee recente en relevante referenties aan te leveren. Hierbij gaat het om de volgende informatie: Naam, Functie, E-mailadres en telefoonnummer

In de uitvoering van ons werk staan de vier gemeentelijke kernwaarden centraal: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar. Ze komen tot uiting in onze heldere afspraken, servicegerichte, integere en flexibele werkhouding, scherpe (financiële) planning en betrouwbare inzet. Van onze medewerkers verwachten we dat ze – vanuit deze kernwaarden – hun persoonlijke vaardigheden en vakkennis verder ontwikkelen.

DomstadIT hanteert de kernwaarden (open, wendbaar, scherp en betrouwbaar) en de U-Factor (onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat kunnen werken, verdergaande digitalisering van werkprocessen, ketenvorming en veranderende dienstverlening van de gemeente). Deze kernwaarden zijn het uitgangspunt om te komen tot de gewenste cultuur binnen DomstadIT.

DomstadIT verwacht van de medewerkers dat zij, ongeacht hun positie in de organisatie, werken in het belang van het grotere geheel van de afdeling en daarvoor brede basisvaardigheden hebben of ontwikkelen en de kennis m.b.t. de specialisatie actueel houden. Van alle medewerkers wordt gevraagd rekening te houden met inzet buiten kantoortijden, omdat ICT dienstverlening 7×24 uur geleverd wordt.