Arnhem
Senior
24 uur per week
Startdatum op 1 april
Verlopen
109 Dagen geleden
Alliander

Data Engineer Snowflake & Matillion

Kennis van Snowflake, Matillion en AWS

De energietransitie vraagt om grote aanpassingen in het net. Met slimme technologie kan dat. Daarmee stemmen we vraag en aanbod steeds makkelijker op elkaar af. Als data engineer Snowflake bedenk je oplossingen en tegelijk behouden we onze kwaliteit en veiligheid. Jij maakt het net veiliger bij Alliander.

Het chapter Data Engineering bestaat uit meerdere scrumteams. Hierin werken we aan allerlei doelen. De voortgang goed in de gaten houden is ontzettend belangrijk. En knelpunten voorkomen of wegnemen hoort daarbij. Zo verhogen we de betrouwbaarheid van het net. Je werkt vanuit een groep vakgenoten en samen professionaliseren jullie het vakgebied verder. Als data engineer Snowflake & Matillion sluit jij je aan bij een groep van zo’n 95 data engineers! Je opdracht focust zich op Team Telecom Slimme Meters. Dit team is onderdeel van Alliander Telecom. Alliander Telecom levert binnen Aliander alle telecomdiensten die nodig zijn voor de besturing van de energienetten. Een groot domein daarbinnen is de telecom voor de ruim drie miljoen slimme meters van Alliander, deze worden via draadloze telecomtechnieken ontsloten. Telecom bepaalt voor een significant deel de kosten en levensduur van deze slimme meters. Jij gaat ons helpen om de kwaliteit, praktische toepassingen en juiste keuzes te maken met inzichten die onze realisatie richting moet geven. 

Het energienet van de toekomst maken we voor iedereen, mét iedereen. En als data engineer met expertise op Snowflake en Matillion werk jij hieraan mee. Zo ben jij bezig met het: 

 • Versterken van het team en het begeleiden van junior data Engineers;
 • Denken vanuit de eindgebruiker en zo de beste waarde creëren;
 • Communiceren van ideeën op meerdere niveaus. 

Als Data Engineer bij het team Telecom Slimme Meters direct impact hebben 

Team Telecom Slimme Meters is onderdeel van Alliander Telecom. Alliander Telecom levert binnen Aliander alle telecomdiensten die nodig zijn voor de besturing van de energienetten. Een groot domein daarbinnen is de telecom voor de ruim drie miljoen slimme meters van Alliander, deze worden via draadloze telecomtechnieken ontsloten. Telecom bepaalt voor een significant deel de kosten en levensduur van deze slimme meters. Jij gaat ons helpen om de kwaliteit, praktische toepassingen en juiste keuzes te maken met inzichten die onze realisatie richting moet geven.

Jij maakt het net energieker

Meedenken over een slimme en veilige onlineomgeving. Dat doe je vanuit je eigen kracht en talent. En dat doe je bij ons. Draag jij daaraan bij met jouw verrassende invalshoeken? Super! Zeker als je dit aanvult met: 

 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau;
 • 6-9 jaar data engineer ervaring;
 • 3 tot 5 jaar ervaring met Snowflake & Matillion;
 • Ervaring met het invoeren van een oplossings-architectuur in de praktijk;
 • Goede Nederlandse taalkennis (B1 niveau);
 • Ervaring met AWS is een pré;
 • Kennis van verschillende?datamodelleertechnieken?zoals het stermodel en dimensioneel modelleren;
 • Ervaring in het denken van data producten binnen een datamesh architectuur.