Leidschendam
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 april
Verlopen
40 Dagen geleden

Kwartiermaker/CIO Informatiemanagement, ICT Service en Onderzoek (IISO)

Stap in de wereld van Informatiemanagement, ICT Service en Onderzoek (IISO), waar innovatie en samenwerking samenkomen! Ons dynamische team omvat twee krachtige teams: informatiemanagement (inclusief informatiebeveiliging, business intelligence en onderzoek) en ICT Service (beheer). Met meer dan 65 toegewijde medewerkers – inclusief externe experts – zetten we ons in voor het leveren van hoogwaardige diensten. Onder leiding van onze CIO en twee gepassioneerde teamleiders streven we naar succes en vooruitgang. Achter de schermen staat ons ondersteunende team klaar, met een mix van talenten waaronder een Adviseur Kwaliteit en Proces, CISO, deliverymanager en een financieel medewerker. Kortom, bij IISO krijg je niet alleen een baan, maar word je onderdeel van een bruisende gemeenschap die vooroploopt in de wereld van informatietechnologie en -beveiliging!

Opdracht

Gemeente Leidschendam-Voorburg is bezig om de ICT (regie)organisatie op basis van SIAM verder uit te bouwen en beide teams verder te professionaliseren. Wij zijn op zoek naar een ervaren (verander)manager om deze transitie te (bege)leiden. Voor 2024 bevat deze opdracht o.a. de volgende activiteiten:

 • Aansturen van de teams Informatiemanagement en ICT Service en de staf
 • Inzicht krijgen in en visie vormen op de huidige en toekomstige IISO organisatie waarbij een duidelijke ontwikkeling zal moeten doorgevoerd. Op basis van een door jou op te stellen advies vormgeven aan de processen en producten van de gehele afdelingen
 • Versterken van de samenwerking met de gehele organisatie
 • Onderdeel van het Centraal Management team van LV

Vereisten / knock-outcriteria

 • Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop (geen iPad); de werkplekken van de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn voorzien van USB-C (Thunderbolt) docking beeldschermen.
 • Uiterlijk beschikbaar per 2 april 2024 voor tenminste 32 tot 36 uur per week;
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Kwartiermaker binnen een gemeentelijke instelling;
 • Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting van IT/ICT of bedrijfskunde;
 • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met verandermanagement projecten op het gebied van ICT.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als kwartiermaker met informatiemanagement en ICT;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar met verandermanagement projecten op het gebied van ICT binnen een gemeentelijke instelling;
 • In bezit van een SCRUM en SIAM certificering;
 • In bezit van een Prince2 certificering;
 • Aantoonbare werkervaring met het adviseren en opzetten van nieuwe regie organisatie gebaseerd op SIAM.

Leidschendam-Voorburg is een sociale en ondernemende gemeente met ruim 75.000 inwoners. We werken met zo’n 680 mensen aan de gezamenlijke ambitie om ons te ontwikkelen naar een wendbare en sensitieve organisatie. We stellen onze inwoners en maatschappelijke opgaven centraal en zijn een zelfbewuste samenwerkingspartner voor de lokale en regionale partners. We doen dat door verbinding te maken, vertrouwen te geven en verantwoordelijkheid te nemen.

De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. We werken informatie gestuurd, klantgericht en er is veel ruimte voor initiatief. We bieden onze medewerkers de faciliteiten om hybride te werken. Dit maakt het mogelijk om te werken waar en wanneer dat het beste past bij het type werk dat we doen.