Den Haag
Senior
36 uur per week
8 months
Startdatum op 15 april
Verlopen
121 Dagen geleden
Logius

Applicatie Architect

Wij zijn op zoek naar een Applicatie Architect met kennis en ervaring van cloud, API’s, Java, containertechnologie, Devsecops tooling en opslagoplossingen.

Opdrachtbeschrijving

Als Architect maak je onderdeel uit van het architectuurteam binnen de agile release train en zal je nauw samenwerken met de Agile Teams. Je vertaalt de behoefte van onze opdrachtgevers naar een robuust ontwerp met zowel de functionele als de niet-functionele vereisten. Je bent in staat om de architectuur van onze verschillende diensten op te stellen en/of door te ontwikkelen. Daarnaast houd je je bezig met de migratie-vraagstukken die spelen.

Met jouw conceptuele kennis van de standaarden en modellen in ons vakgebied, help je ons om het juiste te (laten) bouwen. Daarbij sla jij bruggen tussen business en ICT, tussen stakeholders en devops-teams en heb je contact met de andere architecten over onze agile release trains heen om te zorgen voor maximale synergie. In dit alles bewaar je altijd het overzicht en zie je het grote plaatje: de impact op de hele keten waar Logius deel van uitmaakt en waar onze klanten in opereren.

Om deze taak goed uit te voeren, moet je wel een beetje een vakidioot zijn en als je de persoon bent die we zoeken, ervaar je dit als een groot compliment.

Waar heb je dagelijks mee te maken?

 • API's en technieken op dat vlak (REST, OpenAPI, SOAP).
 • (Automated) Testing (unit, integratie, contract, acceptatie, etc).
 • Microservice-gebaseerde Java-applicatie op containertechnologie met gebruik van zowel relationele als niet-relationele databases.
 • Devsecops tooling zoals Gitlab, Harbor, Hashicorp Vault, Nexus en / of Artifactory.
 • Middleware- en opslagoplossingen zoals (Confluent) Kafka, MongoDB, PostgreSQL, S3 (MinIO).
 • Disaster recovery

Achtergrond opdracht

Logius levert vitale digitale diensten aan burgers, ondernemers en overheid. Om deze diensten te ontwikkelen en te beheren werkt zijn samen met partners/leveranciers. Logius is als onderdeel van de Rijksoverheid aanbestedingsplichtig en dient voor het aflopen van contracten met partners/leveranciers de domeinen opnieuw aan te besteden. Op dit moment loopt de aanbesteding van de Herbouw van Digipoort. Voor deze herbouw is Logius op zoek naar een Applicatie Architect.

Functie eisen

 • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van applicatie-architectuur
 • Minimaal 3 jaar ervaring als Architect van een complexe, microservice-gebaseerde webapplicatie
 • Minimaal 3 jaar ervaring met containertechnologie
 • Minimaal 3 jaar ervaring met API's
 • 5 jaar WO werk- en denkniveau
 • 3 jaar ervaring als Applicatie Architect bij een middelgrote of grote organisatie
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen

Aanvullende kennis

Je bent op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de infra componenten van cloud (zowel Private als Public) dienstverlening en houdt aantoonbaar je kennis op peil op de relevante onderwerpen. Je bent bekend met middleware- en opslagoplossingen zoals Kafka, MongoDB, PostgreSQL, S3 kennis (MinIO) (object storage). Je bent bekend met Devsecops tooling zoals Rancher, Gitlab, Harbor, Vault, Nexus of Artifactory. De ideale kandidaat heeft affiniteit met security.

Competenties

Je bent een ervaren Applicatie Architect, overziet snel het grotere geheel en weet deze doeltreffend samen te vatten in duidelijke overzichten. Je bent een bruggenbouwer tussen de verschillende product owners, architecten, devops engineers en ontwikkelaars en werkt goed samen met bijvoorbeeld de architecten van de overige Agile Release Trains. Je bent bekend met het CNFC-landschap en bent in staat op infrastructure-as-code oplossingen te ontwerpen.

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.