Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 april
Verlopen
126 Dagen geleden
DICTU

DNS Engineer / 3e-lijns Specialist

Op zoek naar een DNS Engineer / 3e-lijns Specialist met ervaring met Infoblox

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken een ervaren DNS engineer, die proactief analytisch en integer is. Wil jij ons team versterken? Dan krijg je te maken met state-of-the- art technologie en een zelf organiserend team. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor onze DNS. Jij bent de 3e-lijns specialist die expert is op het gebied van DNS, Infoblox (voor DDI Professional: DNS, DHCP, IPAM), vooral voor het platform/Grid en de kernzaken van DNS (DNSSEC). Je voert proactief impactanalyses uit en werkt aan complexe changes en problems. Je helpt ook de 2e-lijns collega’s van het Network Operations Center om incidenten snel op te lossen. Je doet mee aan de consignatiediensten.

Achtergrond opdracht

Je werkt samen met je collega’s aan de netwerkdiensten van Dienst ICT Uitvoering (DICTU). Deze diensten zijn van hoge kwaliteit en worden steeds verbeterd. We werken vooral voor de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en hun uitvoeringsorganisaties zoals de RVO Nederland en de NVWA. We beheren en verbeteren systemen en applicaties die onder andere zorgen voor subsidies, certificaten en het donorregister. Ons team is professioneel en informeel. Je hebt veel ruimte voor eigen inbreng. We werken hybride (thuis en op kantoor) volgens de Agile principes. Eens in de vier weken komen we samen op locatie voor onze sprintwissel.

Functie eisen

  • Aantoonbaar HBO werk en denk niveau
  • Minimaal 4 jaar ervaring als DNS engineer of vergelijkbare rol
  • Je hebt veel kennis en ervaring met Infoblox (voor DDI: DNS, DHCP, IPAM), vooral voor het platform/Grid en de kernzaken van DNS (DNSSEC)
  • Je hebt ervaring als Email security engineer of vergelijkbare rol
  • Bereidheid tot het draaien van consignatiediensten 
  • Extra kennis en ervaring met Python en Ansible is een pluspunt
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.