Den Haag
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 april
Verlopen
132 Dagen geleden
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)

Gegevensmodelleur

Op zoek naar een Gegevensmodelleur!

Opdrachtomschrijving:

Werkzaamheden als gegevensmodelleur binnen een agile development team. Het is nu nog niet bekend in welk team je precies komt te werken. Wel is duidelijk dat jouw taken bestaan uit het opstellen van een logisch gegevensmodel binnen het domein waarvoor je werkzaam bent. Ook werken we bij de IND aan registers. Je helpt het team mee met het opstellen en beheren van een of meerdere registers. Daarnaast werk je nauw samen met andere collega-gegevensmodelleurs van de afdeling Datadiensten die werkzaam zijn binnen andere agile teams.

De IND is bezig met een grote verandering van het IV-landschap. Dit vindt plaats binnen het Programma Toekomstige Informatievoorziening (TIV). Om deze verandering te bewerkstelligen worden er diverse agile teams opgericht om de nieuwe registers en applicaties te bouwen. Een goed gegevensmodel is hierbij randvoorwaardelijk. Jij bent verantwoordelijk voor het opstellen van het gegevensmodel, in nauwe afstemming met de rest van het team en de afdeling Datadiensten.

Eisen:

  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
  • De aangeboden kandidaat heeft bewezen ervaring met gegevensmodellering.
Bedrijfsinformatie:
Van vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land tot specialistische kenniswerkers: de IND beoordeelt alle verzoeken van mensen die in Nederland verblijf willen aanvragen of die Nederlander willen worden. Dat doen we zorgvuldig, want ons werk doet ertoe.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat de IND alle verblijfsaanvragen beoordeelt van mensen die in Nederland willen wonen of die graag Nederlander willen worden. Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en die daarom hier asiel aanvragen. Maar ook om mensen die hier willen werken, studeren, of een gezin willen vormen met iemand die hier al woont. Daarnaast behandelt de IND naturalisatieverzoeken van mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom een Nederlands paspoort willen aanvragen. Bij de IND toetsen we elke aanvraag afzonderlijk aan de regels van het vreemdelingenbeleid. Dat betekent dat men goed moet luisteren naar het verhaal van elke aanvrager zodat elke beslissing die de IND neemt, recht doet aan ieders persoonlijke situatie.

De IND is als uitvoeringsorganisatie onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid A. Broekers-Knol is als bewindspersoon verantwoordelijk voor het werk van de IND. De IND heeft geen invloed op het vreemdelingenbeleid, dat komt via de Tweede en Eerste Kamer tot stand. Daarnaast vloeien er regels voort uit (internationale) verdragen.