Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 1 april
Verlopen
44 Dagen geleden
Logius

IaC Developer

Wij zijn op zoek naar een IaC Developer met kennis en ervaring van Linux, GitLab CI/CD en GitLab runners, Ansible, Terraform, Hashicorp Vault en Python.

Opdrachtbeschrijving

De opdracht omvat het technisch mogelijk maken van een nieuwe ''Way of Working'' rondom infrastructure-management waar Logius volledig op inzet. Deze Way of Work wordt daarnaast ook geïmplementeerd op een nieuw infra platform waardoor Logius weer werkt met hypermoderne hardware en tools.

Deze Way of Working is uiteraard dat Logius zo min mogelijk meer met de hand gaat doen, zo min mogelijk gebruik maakt van GUIs en dat zoveel mogelijk via (IaC) Infrastructure as Code wordt uitgerold. Dit is natuurlijk een mooie doelstelling, maar Logius is nog niet zo ver dat ze dit al kunnen, en daar kom jij bij kijken!

De IaC van Logius zal worden georchestreerd middels GitLab CI/CD pipelines, Terraform, Hashicorp Vault en Ansible. Tevens zullen een aantal custom scripts geschreven moeten worden om tegen vendor API's aan te babbelen. Deze scripts worden bij Logius bij voorkeur in Go geschreven, maar als een andere taal beter passend is, dan hebben we die vrijheid.

We zijn al een aardig eindje op weg om de nieuwe Way of Working te realiseren. De basis is er al, maar er is veel flexibiliteit in hoe zaken neergezet kunnen worden (zeker geen legacy dus!). We werken agile en onze werkwijze is daarmee iteratief, transparant en leveren kwaliteit.

Je komt in een klein jong team met zowel mede IaC experts en één Logius specialist, die jullie zal voorzien van de benodigde domeinkennis. Samen gaan we de organisatie verder professionaliseren: We gaan zorgen dat Logius efficiënter gaat werken, dat er minder fouten gemaakt gaan worden en dat value extreem veel sneller geleverd kan worden.

Achtergrond opdracht

Logius levert vitale digitale diensten aan burgers, ondernemers en overheid. Om deze diensten te ontwikkelen en te beheren werkt zijn samen met partners/leveranciers. Logius is als onderdeel van de Rijksoverheid aanbesteding plichtig en dient voor het aflopen van contracten met partners/leveranciers de domeinen opnieuw aan te besteden. Op dit moment loopt de migratie van diensten naar de nieuwe Infrastructuur en SIEM/SOC. Ten behoeve van het vergemakkelijken van de migratie is Logius op zoek naar ervaren ontwikkelaars die het groeiende IaC team mede gaan vorm geven.

Functie eisen

 • WO- of HBO-diploma
 • 3 jaar ervaring met GitLab CI/CD en GitLab runners, Terraform, Hashicorp Vault en Python (kandidaat dient expert-niveau van minimaal 2 van deze kennisgebieden te hebben)
 • 5 jaar ervaring met Linux (RHEL)
 • 3 jaar ervaring met het inrichten van geautomatiseerde build pipelines
 • Docker, CI/CD, algemeen IaC en compute/DNS/firewalls (3 jaar)

Overige functiewensen

 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen
 • Ervaring met het werken bij overheidsinstanties
 • Bereidheid om minimaal 3 dagen per week op locatie in Den Haag te werken (4 dagen is een pré)

Competenties

 • Resultaatgericht
 • Overtuigingskracht
 • Creatief
 • Assertief
 • Communicatief vaardig
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.