Den Haag
Senior
36 uur per week
6 months
Startdatum op 11 maart
Verlopen
135 Dagen geleden
DICTU

Technisch Applicatiebeheerder

Op zoek naar een Technisch Applicatiebeheerder met Red Hat Linux kennis (gecertificeerd RHCSE)

Opdrachtomschrijving

DICTU is op zoek naar een Technisch Applicatiebeheerder (TAB) met Red Hat Linux kennis (gecertificeerd RHCSE) voor het verder ontwikkelen en beheren van onze applicatieplatforms en -omgevingen. De afdeling Vertrouwelijke Informatie (VI) doet o.a. Technisch Applicatiebeheer van alle stelselapplicaties die op het Linux platform draaien. Dit platform bestaat uit servers, serverproducten en andere standaard bouwblokken die door de voorzieningenteams worden geleverd. De Technisch Applicatie Beheerder is onderdeel van het Linux TAB team en zorgt voor alle platform gerelateerde beheerwerkzaamheden rond de applicaties en brengt software changes naar de diverse omgevingen in de OTAP straat d.m.v. Ansible. Momenteel zijn we bezig met een automatiseringsslag om de uitrol van releases en het LCM zoveel mogelijk te automatiseren. Daarnaast helpt de Technisch Beheerder bij de ontwikkeling van alle onderdelen van het platform. Consignatiedienst (24/7) kan onderdeel zijn van de werkzaamheden.

Achtergrond opdracht

Voor onze afdeling zijn wij op zoek naar multi talenten. Vakmensen die uitdagingen niet uit de weg gaan en willen investeren in innovatie en ontwikkeling om in deze wereld bij te blijven. De afdeling doet het technisch beheer van applicaties die ons in Nederland allemaal aangaan, de bevolkingsadministratie en de paspoorten en ID- bewijzen. Hierbij besteden wij veel aandacht aan de veiligheid van deze gegevens door de nieuwste technieken toe te passen. Want we willen niet dat deze gegevens zomaar op straat komen te liggen.

Door de vele verbeteringen en aanpassingen op het gebied van privacy, meer grip op je eigen persoonsgegevens, het centraal en up-to-date gegevens beschikbaar stellen van deze gegevens en de dataminimalisatie bij uitgifte van deze gegevens zijn de nieuwste ICT standaardaarden noodzakelijk voor het invullen van deze ambitie. Denk hierbij aan hybride cloud oplossingen, container technologie, API management, multifactor authentication (MFA) oplossingen en dit alles binnen een Zero Trust Architecture (ZTA). Allemaal zaken die heel belangrijk zijn om Nederland draaiende te houden. De continuïteit, veiligheid en vertrouwelijkheid van de gegevens hebben daarom absolute topprioriteit en dat maakt het werk zeer uitdagend. Waarbij je innovatie drang en up-to-date expertise een vereiste is en je creativiteit en nieuwsgierigheid zeker tot zijn recht zal komen.

DICTU is oa leverancier van infrastructurele beheer- en nieuwbouw dienstverlening. Voor het rekencentrum gelden zeer hoge eisen m.b.t. beschikbaarheid en veiligheid. De beveiligingseisen die van toepassing zijn gaan uit boven departementaal vertrouwelijk.

Functie eisen

 • HBO/WO opleidingsniveau
 • Redhat RHCE gecertificeerd ( Rhel 7+)
 • Minimaal 4 jaar ervaring met Ansible/Git-Lab 
 • Ervaring in een Agile omgeving 

Functie wensen

 • Vermogen om kennis over te dragen middels workshops of één-op-één sessies
 • Aantoonbare ervaring met documenteren
 • Cloud infrastructuur: OpenStack
 • Monitoring/Logging: ElasticSearch, Kibana, Logstash
 • Networking: Bind, Unbound, FreeIPA
 • Directory services: OpenLDAP
 • Versie beheer: GitLab, Satellite
 • Webservers: Apache, Nginx
 • Applicatie servers: JBoss, Tomcat
 • Programmeertalen: Python, Java, Bash
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.