Utrecht
Senior
36 uur per week
2 months
Startdatum op 21 maart
Verlopen
53 Dagen geleden
Belastingdienst

Data Engineer

Minimaal 5 jaar ervaring met ETL processen

Opdrachtomschrijving

We zijn op zoek naar een ervaren Data Engineer die mee bouwt aan de ontwikkeling van risicomodellen en dashboards om non-compliant gedrag op te sporen. De werkzaamheden bestaan uit het maken van een technisch ontwerp, code opdelen in logische goed onderhoudbare blokken, flows bouwen en controles inbouwen. Je zorgt ervoor dat je product zo is opgebouwd, dat er een soepele overgang is van ontwikkeling naar productie. Je bent in staat om meerdere oplossingen voor een programmeerprobleem te bedenken en hieruit de meest geschikte te kiezen. Je hebt ruime ervaring met het verbouwen van bestaande code in robuuste en toekomstbestendige oplossingen. Daarnaast schakel je makkelijk tussen verschillende teams en ben je inzetbaar op meerdere projecten.

Achtergrond opdracht

Door uitstroom van diverse vaste medewerkers zijn we op de korte termijn op zoek naar een ervaren Data Engineer. Het betreft een functie waarin we de nodige flexibiliteit verwachten, doordat verschillende teams ondersteunt moeten worden op verschillende momenten. Het zijn allemaal teams binnen het verbijzonderd toezicht. Dat wil zeggen dat de focus ligt op fraude & ondermijning. Daarnaast zitten we in een organisatieontwikkeling, waardoor de komende periode in het teken staat van transitie. We zoeken dus een type medewerker die eenvoudig schakelt tussen onderwerpen en niet terugdeinst voor verandering.

Functie eisen

  • Kennis en ervaring van het prepareren van Data ten behoeve van Data Science doeleinden.
  • Minimaal 5 jaar ervaring met ETL processen
  • WO werk- en denkniveau 5 jaar

Competenties

  • Kan nieuwe inhoud snel eigen maken en toepassen;
  • Kan goed tegen veranderende omstandigheden;
  • Is in staat aan meerder projecten tegelijkertijd te werken.

Aanvullende kennis

  • Kennis van SAS tooling;
  • Kennis van fiscale data;
  • Ervaring met ombouwen van code.
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.