Rotterdam
Medior
36 uur per week
Startdatum op 11 maart
Verlopen
144 Dagen geleden
Port of Rotterdam

GEO informatiespecialist (backend)

Bij voorkeur ervaring met Feature Services/Feature Layers & Map Viewer

Het Havenbedrijf Rotterdam is actief voor heel de haven. Het Havenbedrijf Rotterdam werkt aan het versterken van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven. De haven van vandaag Ă©n morgen. Alle (inter)nationale ondernemingen die hier actief zijn, hebben het allergrootste belang bij een bereikbare en duurzame ‘Port of Rotterdam’, die kan blijven groeien. Het Havenbedrijf biedt klanten daarom alles wat nodig is voor de vlotte en veilige doorvoer en bewerking van grondstoffen en goederen. Ook heeft het oog voor de werk- en leefomgeving in de haven Ă©n investeert het doorlopend in bestaand en nieuw havengebied.

Beschrijving afdeling

Je gaat werken op de afdeling Asset Management / Data Management. Deze onder afdeling is o.a. eindverantwoordelijk voor het in stand houden en functioneel uitbouwen van de corporate Geo applicatie van het HbR, PortMaps. Het team doet dit samen met het technisch beheer team van het HbR.

Opdrachtomschrijving

Voor de implementatie van Self Service zijn we binnen ArcGIS Online en ArcGIS Enterprise bezig met het optimaliseren van onze bestaande feature services. Momenteel bevatten de informatieproducten binnen deze platformen feature services met meerdere datalagen, wat het hergebruik van lagen bemoeilijkt. Dit leidt tot de beperking om Ă©Ă©n laag uit deze service opnieuw toe te passen voor andere producten.

Binnen Self Service is het juist belangrijk dat alle feature layers binnen het portaal als afzonderlijke lagen beschikbaar worden gesteld en als gezaghebbend worden beschouwd. Het labelen van data als gezaghebbend geeft aan dat de data betrouwbaar is en voldoet aan de voorwaarden van onze organisatie. Een kritische evaluatie van deze datalagen is belangrijk, waarbij aandacht wordt besteed aan metadata en datakwaliteit, standaardisatie van symbology en labels, pop-ups, tags, categorieën, itemdetails, naamgevingsconventies, databronnen enzovoort. Daarnaast moet worden beoordeeld of de juiste rechten en rollen zijn toegekend aan de lagen.

Het uiteindelijke doel is ervoor te zorgen dat de datalagen aan alle vastgestelde eisen voldoen (gezaghebbend) en optimaal bruikbaar zijn binnen onze organisatie, zowel voor Self Service als voor nieuwe informatieproducten.

Werkzaamheden/taken

 • Beoordelen en verbeteren van de datalagen zodat ze voldoen aan de door ons vastgestelde eisen en standaarden en daardoor het label “gezaghebbend” mogen krijgen;
 • Omzetten van feature services met meerdere lagen naar enkele lagen;
 • Aanpassen en verbeteren van de Web Maps van huidige informatieproducten door enkelvoudige (gezaghebbende) feature service-lagen toe te voegen, met aandacht voor de juiste symbology, labels, pop-ups en andere essentiĂ«le elementen.

Specifieke ervaring en competenties

 • Een afgeronde HBO opleiding met 1 tot 3 jaar relevante werkervaring. Je hebt een streepje voor als je de GIMA opleiding recentelijk hebt afgerond;
 • Kennis van en ervaring met Esri suite (ArcGIS Pro, ArcGIS Enterprise, ArcGIS Online, Experience Builder en/of instant App of andere relevante techniek);
 • Kennis van Notebooks is een pre;
 • Passie voor het aanbrengen van structuur;
 • Beschikt over uitstekende analytische, sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Een stevige persoonlijkheid, durft initiatief te nemen en werk te maken van jouw ideeĂ«n;
 • Goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Feature Services, feature layers;
 • Map Viewer (WebMap);
 • Databases;
 • Agile scrum en Jira.