Den Haag
Senior
36 uur per week
Startdatum op 19 februari
Verlopen
133 Dagen geleden
COA

UX-Designer

Op zoek naar een UX designer met Sharepoint Online ervaring!

Opdrachtomschrijving:

De rol van informatie is voor het COA cruciaal en van strategische waarde in álle processen in onze organisatie. Van de collega’s op onze 200+ locaties tot de informatie die we delen met onze interne en externe partners. Met de toenemende nieuwe technologische ontwikkelingen, groeien de kansen om de waarde van informatie nog beter te benutten. Daarvoor moet COA haar Informatievoorziening (IV) nog beter organiseren, zowel integraal als in samenhang. We creëren een flexibele, wendbare en digitaal fitte organisatie met executiekracht die sneller kan inspelen/innoveren op de verwachtingen en behoeften van bewoners, de interne organisatie en onze (keten)partners.

 

Onderdeel van deze verandering op het gebied van informatievoorziening is het beheren en vindbaar maken van documenten. Het COA is per direct op zoek naar een freelance UX-designer met gevoel voor mensen en digitale techniek (Microsoft 365)

 

Als UX-designer heb jij aandacht voor mensen en wil je weten wat gebruikers beweegt. Je weet inmiddels veel over het onlinegedrag van gebruikers, maar je kunt jouw slimme oplossingen ook goed onderbouwen met kwalitatief onderzoek. Als UX'er met ervaring ben je allround inzetbaar, van research tot hands-on visualiseren. Jij begrijpt de vraag van de klant en weet deze om te zetten in het juiste advies met de daarbij behorende oplossingen. Je draait je hand niet om voor het coördineren van onderzoeksvragen binnen de organisatie zoals een analyse van intranetfunctionaliteiten en haalt proactief bij gebruikers informatie op. Deze informatie zet je om in gebruiksvriendelijke ontwerpen en koppelt dat terug aan gebruikers. Je bent je ook bewust van de mogelijkheden en beperkingen van SharePoint Online binnen de Microsoft 365 omgeving.

 

Je bent in een vroeg stadium betrokken bij het project en bent de spil tussen gebruiker en ICT. Je luistert, vraagt door en legt verbanden tussen wensen en doelstellingen. Op die manier krijg je een overzicht van alle aspecten die van belang zijn. Vervolgens ga je aan de slag met het uitwerken van een oplossing. Je maakt oplossingen inzichtelijk met wireframes en toetst je oplossingen op technische haalbaarheid. Jij bent het geweten van de eindgebruiker. Dat hoef je niet alleen te doen. Je werkt samen met andere professionals uit ons team, zoals een informatieanalist, ontwikkelaar en een contentspecialist. 

Ook een onderdeel van jouw werk:

–         Plannen en leiden van workshops en co-creatie sessies met gebruikers indien nodig;

–         Toepassen van Human Centered Design methodiek inclusief gebruikersonderzoek;

–         Uitdragen van Design Thinking binnen het team en de organisatie van onze klant;

–         Onderbouwing van je werk, verbinding met strategische doelen en presentaties aan belanghebbenden;

–         Maken van customer journeys, schetsen, wireframes, flows en prototypes;

–         Je werkt thuis, maar ook veel op locatie in Den Haag bij het COA, of identiciteel op een van de opvanglocaties.

Functie-eisen 

–         Je bent zelfstandig, nauwgezet en zorgt dat het werk op tijd af is;

–         Je bent natuurlijk empathisch, nieuwsgierig en durft te vragen;

–         Een afgeronde opleiding in Interaction Design, UX of Industrial Design;

–         Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;

–         Ervaring met de realisatie van websites en documentmanagement vraagstukken;

–         Je durft verantwoordelijkheid te nemen voor projectresultaten en gebruiker relaties. 

Gevraagde competenties 

–              Resultaatgerichtheid 

–              Overtuigingskracht 

–              Organisatiesensitiviteit 

–              Flexibiliteit 

–              Plannen en organiseren 

–              Samenwerken 

–              Communicatief vaardig

Bedrijfsinformatie:
COA staat voor Centraal Orgaan opvang asielzoekers. COA is verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers en begeleiden hen naar een toekomst in Nederland of het land van herkomst. Men werkt daarbij nauw samen met de andere organisaties binnen de vreemdelingenketen zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). Alle partners hebben hun eigen taken en verantwoordelijkheden.

Zelfstandig bestuursorgaan
Het COA is een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) en voert de taken uit die zijn vastgelegd in de Wet Centraal Orgaan opvang asielzoekers (Wet COA). De organisatie legt verantwoording af aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.