Almelo
Senior
36 uur per week
8 months
Startdatum op 15 februari
Verlopen
79 Dagen geleden
Justitiele informatiedienst

DevOps Engineer

JAVA, REST/JSON, PostgreSQL, Angular, Typescript/Javascript, Java Spring Boot is essentieel

Opdrachtomschrijving

De Justitiële Informatiedienst (Justid) zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een meer rechtvaardige en veilige samenleving helpt Justid met een breed pakket aan diensten en oplossingen. Voor de doorontwikkeling van haar portfolio is Justid op zoek naar een tweetal breed inzetbare (full stack) developers. Je zal primair worden ingezet voor de ontwikkeling van een nieuwe te realiseren voorziening voor de migratiekten, maar bent inzetbaar voor meerde projecten en/of afdelingen. Als ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en levering van een stabiel en betrouwbaar product voor onze klanten. Het maximaliseren van klantwaarde door middel van een Agile aanpak is hierbij telkens het uitgangspunt. Als ontwikkelaar vervul je een essentiële rol in het coderen en samenstellen van een nieuwe IT-voorziening dat voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Je werkt daarbij nauw samen met de Lead Ontwikkelaar. In het projectteam is ruimte voor een tweetal nieuwe ontwikkelaars. Het team werkt aan vraagstukken op het gebied van frontend, backend, generieke schermcomponenten, en service laag gebaseerd op web- en restservices. Op basis van jouw kennis en ervaring en persoonlijke ambities, én die van andere mogelijke kandidaten, wordt samen met jou gekeken naar je inzetbaarheid binnen het projectteam. Dat bepaalt ook waar het accent komt te liggen binnen de volgende werkzaamheden:

 • Je draagt samen met de andere projectleden bij aan het sprintmatig voortbrengen van nieuwe functionaliteit(en) in de frontend e/o backend applicatie van het GLOS.
 • Je werkt mee aan de refinement van user stories en het vertalen daarvan naar technische oplossingen zodat deze klaar zijn om in een sprint opgenomen te worden.
 • Jij vervaardigt de programmatuur, waarbij het draait om het ontwerpen, coderen en samenstellen van een product. Die geef je mede vorm door toepassing van onze codestandaarden, het dagelijks meten van de codekwaliteit, het bouwen van veilige software, en het documenteren van oplossingen.
 • Je denkt en werkt mee aan het schrijven en uitvoeren van de functionele, integratie- en productietesten.
 • Je stemt de functionele en technische specificaties af met ontwikkelaars van andere teams voor aansluiting op aanverwante diensten.
 • Tijdens de sprintwissels demonstreer je de gerealiseerde functionaliteit aan stakeholders.

Achtergrond opdracht

De Nederlandse uitvoeringswet EU-verordeningen grenzen en veiligheid, geeft invulling aan een omvangrijk pakket van Europese verordeningen waarmee wordt beoogd Europa veiliger te maken en de reizigersmobiliteit te bevorderen. Een pakket van maatregelen moet ervoor zorgen dat verschillende Unie-systemen, processen en informatie beter aan elkaar verbonden worden (interoperabiliteit). Een zogenaamde gele link wordt vastgelegd als gegevens als niet vergelijkbaar worden bestempeld. Er start een proces van manuele verificatie voor beoordeling hiervan. Eind 2022 hebben betrokken ketenpartners (o.a. KMAR, IND, Politie en BuZa), unaniem besloten tot realisatie van een gezamenlijk te gebruiken procesvoorziening voor het proces van manuele verificatie: de zogenoemde Gele Link Oplos Service (hierna GLOS). Justid voert dit in opdracht uit. We zoeken ter uitbreiding op het projectteam een tweetal extra ontwikkelaars. Er is binnen het team ruimte voor een junior en/of senior ontwikkelaar. Enthousiasme en motivatie spelen een belangrijke rol. Inschaling vindt plaats op basis van kennis- en ervaringsniveau. Doordat we nog aan het begin staan van het ontwikkeltraject is er veel ruimte voor ondernemerschap en kun je een belangrijke stempel drukken op deze nieuwe voorziening van Justid.

Functie eisen

 • JAVA, REST/JSON, PostgreSQL, Angular, Typescript/Javascript, Java Spring Boot is essentieel
 • Software architectuur, object oriented design
 • CI/CD tooling zoals Jenkins, Nexus, Gitlab, SonarQube en Kubernetes
 • Werken in Agile/scrum teams, omvang minimaal 6 personen, opgedaan bij grotere bedrijven, publiek of privaat, (100+ FTE), binnen minimaal 3 (senior) verschillende projecten als onderdeel van grotere IT programma’s. (8 jaar)
 • Minimaal 5 jaar senior ervaring met de technieken: Java/Spring boot en REST/JSON, PostgreSQL. Onderbouwd in het CV van de kandidaat.
 • Ruim 5 jaar ervaring met technieken als: Angular, Typescript/Javascript, HTML en CSS.
 • Ervaring met ‘continuous integration’ en ‘continuous delivery’ via Jenkins, GIT, IntelliJ en/of Nexus. (5 jaar)