Bilthoven
Senior
32 uur per week
12 months
Startdatum op 4 maart
Verlopen
80 Dagen geleden
RIVM

Team Applicatie Ontwikkelaars

Team uitvraag Applicatie Ontwikkelaars met kennis en ervaring van CASE-software.

Opdrachtbeschrijving

Doorontwikkeling van open source CASE-software tbv participatory surveillance en wetenschappenlijk onderzoek. De doorontwikkeling is gericht op alle facetten van deze software, dus zowel de front-end en back-end (inclusief user interface, researchers interface etc.). Het team is in staat om gebruikersvragen te vertalen naar softwarematige oplossingen die passen binnen de bestaande en nieuw te ontwikkelen toepassingen binnen de CASE-software. Deze aanpassingen moeten worden afgestemd binnen de Europese samenwerking van het open source traject. De doorontwikkeling zal via een Agile benadering plaats vinden.

Dit betreft een team uitvraag voor 24 tot 32 uur verdeeld over 1 tot 5 FTE. Flexibele inzet afhankelijk van werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Dit zal in overleg plaatsvinden.

Achtergrond opdracht

De CASE-software is ontwikkeld binnen het Influenzanet-samenwerkingsverband [https://github.com/influenzanet]. Binnen het RIVM wordt de CASE-software gebruikt voor verschillende Citizen Science projecten, te weten Infectieradar, longCOVID, Tekenradar en het IGASonderzoek. Ook zijn er nieuwe toepassingen gepland, waaronder hosting en ontwikkeling door het RIVM van de post-covid patient-portal voor het ZonMw post-covid expertise netwerk. Het open source karakter van de software is een integraal onderdeel van het project.

Functie eisen

Algemeen

  • Kennis van alle relevante ontwikkeltalen (TypeScript/Go/etc.).
  • Kennis en ervaring met Europese Open Source software projecten, zoals Influenzanet.
  • Kennis van de CASE-software.

Vereisten profiel

  • Kennis en ervaring met zowel front-end als back-end softwareontwikkeling.
  • Kennis en ervaring met software architectuur.

Competenties

  • Zelfstandig werken
  • Proactief
Het RIVM verricht toegepast wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de volksgezondheid en het mileu/leefomgeving. Rijksvaccinatieprogramma, modelleren van het onstaan en de verspreiding van ziekten en monitoring van luchtkwaliteit zijn enkele voorbeelden van haar activiteiten. Het RIVM heeft in partnership met het KNMI haar ICT ondergebracht bij het Shared Service Centre (SSC-) Campus. SSC-Campus levert ICT-diensten aan het founding partners RIVM en KNMI en interdepartementaal aan andere rijksdiensten die ICT-ondersteuning wensen voor kun kennisintensieve en wetenschappelijke activiteiten. Deelnemers in SSC-Campus op dit moment zijn: RIVM, KNMI, CBG, CPB, PBL, RLI, SCP en RWS.