Utrecht
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 1 januari
Verlopen
74 Dagen geleden
Rijkswaterstaat

Informatiespecialist

We zijn op zoek naar een informatiespecialist die tezamen met de eigenaren van de content een grondige analyse kan maken van de projectcontent op het voormalig intranet met als doel deze content gecontroleerd op te ruimen of te migreren.

Opdrachtomschrijving

Het voormalig corporate intranet van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is end of life. Daarom heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, inclusief Rijkswaterstaat, ervoor gekozen om over te stappen op nieuwe (rijksbrede) oplossingen voor intranet en community tooling. 

Het intranet Rijksportaal en de community tool Plein IenW zijn in 2022 in gebruik genomen. Veel content van het voormalig intranet is inmiddels inhoudelijk beoordeeld en gemigreerd naar nieuwe doeloplossingen. Op het gebied van kennismanagement en projecten is echter nog content op het voormalig intranet achtergebleven. 

We zijn op zoek naar een informatiespecialist die tezamen met de eigenaren van de content een grondige analyse kan maken van de projectcontent op het voormalig intranet met als doel deze content gecontroleerd op te ruimen of te migreren naar de community tool Plein IenW of een ander kanaal. 

Voor deze functie is het belangrijk dat je makkelijk verbinding maakt en altijd de samenwerking opzoekt. Je bent doortastend, oplossingsgericht en communicatief sterk. Je bent in staat om content te begrijpen en keuzes te maken. Door jouw manier van werken weet je besluitvorming op het goede niveau te organiseren en voor te bereiden. Vanwege de IV-component vinden we het essentieel dat je hier ook de nodige ervaring in hebt en vaker van dit soort trajecten hebt opgepakt.

Functie eisen:

  • Kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde WO – opleiding.
  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring als informatiespecialist.
  • Kandidaat heeft ervaring met Rijksportaal en Plein IenW of vergelijkbare (social) intranetsystemen.

Overige functie wensen:

  • Mate waarin de kandidaat inzicht heeft in de organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhang in een bredere context dan je eigen vakgebied(en).
  • Mate waarin de kandidaat beschikt over politieke en bestuurlijke sensitiviteit, overtuigingskracht en netwerkvaardigheid.
  • Mate waarin de kandidaat beschikt over de genoemde comptenties in het profiel (toetsbaar op basis van het cv en eventueel het gesprek)
  • Mate waarin de kandidaat beschikt over kennis van de RWS organisatie

Competenties:

Resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.