Den Haag
Senior
36 uur per week
9 months
Startdatum op 5 februari
Verlopen
87 Dagen geleden
Rijksvastgoedbedrijf

(Functioneel) Beheerder RVB-leerportaal

Wij zoeken een allround medewerker voor het leveren van (functioneel) beheer werkzaamheden. Ervaring met digitaal opleiden is hierbij vereist.

Het programma ‘DIT’ harmoniseert en standaardiseert onder andere de processen, applicaties en data voor het domein Instandhouden Vastgoed. Het programma bestaat uit diverse projecten waarmee o.a. de inrichting van de nieuwe applicatie (i-OMS), de dataconversie, de koppelingen met bestaand landschap, testen en organisatieverandering worden gerealiseerd. De implementatie in de lijn wordt binnen het programma vormgegeven als separaat project. Hierbij ondersteunen de gewenste projecten (impact- analyse en opleidingen) onder leiding van de veranderconsultant, de verandering die dit met zich meebrengt in de lijnorganisatie. De harmonisatie van processen, organisatie, techniek en informatie gaat volledig gepaard met de implementatie van een nieuw OnderhoudsManagementSysteem (i-OMS). Een nieuw onderhoudssysteem, nieuwe werk- en denkwijze dat de oude applicaties, werk- en denkwijzen zal vervangen voor een effectiever en efficiënter beheer van het Rijksvastgoed.

De nagestreefde harmonisatie betekent voor medewerkers dat ze een nieuwe manier van werken en denken gaan krijgen met i-OMS. Met een daarbij horende begrippenkader, rollen, verantwoordelijkheden en een nieuwe applicatie waarin gewerkt gaat worden. Het gaat in totaal om ongeveer 1300 medewerkers verdeeld over 4 afdelingen van de directie Vastgoedbeheer.

Positionering van de functie binnen de I-functie

De Allround Medewerker Backoffice wordt lid van het Programmateam en rapporteert aan de verandermanager en functioneel aan de veranderconsultant/projectleider Opleidingen binnen Programma DIT.

Opdrachtomschrijving

Als Allround Medewerker Backoffice:

 1. Voer je het (functioneel) beheer over de backoffice van het RVB-leerportaal specifiek voor de opleidingen (e-learnings) benodigd voor medewerkers en Leveranciers binnen VB en leveranciers (=het RVB-specifieke deel binnen het LMS) benodigd voor de komst van i-OMS (PLANON).
 2. Ben je verantwoordelijk voor:
  1. Het aanmaken van leerpaden in het RVB-leerportaal
  2. Het plaatsen van de (door de leverancier) ontwikkelde e-learnings in het RVB-leerportaal (SCORM-files)
  3. Het (mede) beheer van de postbus en het oppakken van vragen
  4. Het verloop van een soepele samenwerking met het Leer en Ontwikkel Centrum van BZK m.b.t. de werkzaamheden en werking van het RVBleerportaal.
  5. Het verbinden van leerinterventies met de werkprocessen van het RVB.
  6. Het voeren van gepland en pro-actief overleg met de veranderconsultant/projectmanager Opleidingen binnen programma DIT de opleidingsstrategie uit

Vanuit een I-(ontwikkel)omgeving denk en werk je consequent vanuit het businessperspectief/-belang.

Wij zoeken iemand die hands-on is, pro-actief en accuraat werkt. Je hebt een functiegerichte opleiding op het gebied van functioneel beheer en digitale platformen. Je beschikt over organisatietalent, goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en kunt goed samenwerken.

Functie eisen:

 • Kandidaat beschikt over minimaal een HBO werk- en denkniveau, met minimaal een relevante opleidingsachtergrond op MBO-4/HBO-niveau.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met projecten bij een of meerdere (overheids) organisaties waarbij de elementen van digitaal opleiden centraal stonden.

Functie wensen:

 • Mate waarin kandidaat ervaring heeft in meedraaien in (grotere) veranderprojecten
 • Mate waarin kandidaat kennis heeft van digitale opleidingsprocessen
 • Mate waarin kandidaat ervaring heeft binnen de (Rijks)overheid
 • Mate waarin kandidaat ervaring heeft met opleidingsmanagement
 • Mate waarin kandidaat beschikt over competenties en vaardigheden als:
  • Hands-on
  • Pro-actief
  • Goede mondelinge vaardigheden
  • Ervaring met back-office systemen