Den Haag
Senior
40 uur per week
8 months
Startdatum op 21 februari
Verlopen
39 Dagen geleden
Logius

Java DevOps Engineer Search

Wij zijn op zoek naar een Java DevOps Engineer met kennis van of ervaring met zoektechnologie├źn, bij voorkeur Apache Solr en/of Marklogic.

Opdrachtbeschrijving

Vanwege het aflopen van het huidige contract is er voor het komend jaar binnen het DevOps team Search behoefte aan een Java DevOps engineer/ontwikkelaar die zelfstandig per sprint concrete resultaten levert in nauwe samenwerking met de overige leden van het Agile team. Daarnaast zijn de leden van het DevOps team gezamenlijk verantwoordelijk voor het beheer van het platform Search.

KOOP zoekt daarom een ervaren Java DevOps engineer/ontwikkelaar die vanuit eigenstandige verantwoordelijkheid (het opleveren van goedwerkende code) binnen het team samenwerkt. Onder regie van KOOP is het gehele team verantwoordelijk voor zowel de doorontwikkeling als het beheer van het platform Search.

Naast het opleveren van producten (lees functionaliteit) dient de Java DevOps engineer/ontwikkelaar een proactieve bijdrage te leveren aan het toetsen, het opstellen en het meedenken over KOOP-brede ontwikkelrichtlijnen. Dit gebeurt onder regie van een KOOP Software architect.

KOOP wil verbeteringen doorvoeren om zowel de kwaliteit van de software als de kwaliteit van het ontwikkelproces naar een hoger niveau te tillen. Met het gebruik van de Agile ontwikkelmethodiek wil KOOP hiervoor een belangrijke randvoorwaarde invullen. Goed kunnen samenwerken binnen een multidisciplinair Agile DevOps team en ervaring met het werken in een Agile omgeving, zijn belangrijke vaardigheden.

Andere belangrijke competenties/vaardigen zijn:

 • Drive om het team blijvend te motiveren
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden (Nederlandse taal)
 • Resultaatgericht
 • Doorzettingsvermogen / stressbestendig / proactief

Achtergrond opdracht

Bij het goed toegankelijk en vindbaar maken van de grote hoeveelheden overheidsinformatie die KOOP publiceert staat een goede zoekfunctionaliteit natuurlijk centraal. De komende jaren willen we onze bestaande zoekplatforms, gebaseerd op MarkLogic en Solr, samen doorontwikkelen tot een generieke en innovatieve platformdienst Search. Doordat we steeds meer informatie publiceren is het een uitdaging om onze eindgebruikers toe te leiden naar de informatie waar zij naar op zoek zijn. Dit betekent dat we innovatieve technologie op het gebied van AI, kennismodellen en linked data moeten integreren in de platformdienst Search.

In het DevOps team Search wordt er zowel met Java, XSLT als met XQuery ontwikkeld. Als DevOps ontwikkelaar onderhoud en vernieuw je de platformdienst Search. Op basis van user stories zorg je ervoor dat de gewenste functionaliteiten worden doorgevoerd. Met jouw kennis en ervaring maak je steeds de keuze hoe de eisen en wensen het beste technisch geïmplementeerd kunnen worden. Hierbij is er veel vrijheid en wordt actief meedenken en anticiperen zeer gewaardeerd. Daarnaast staan het DevOps team ook aan de lat voor de dagelijkse operatie en eventuele incidenten.

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar ervaring als Java developer in transactionele applicaties
 • Kennis van of ervaring met zoektechnologie├źn, bij voorkeur Apache Solr en/of Marklogic
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Kandidaat beschikt over een eigen (ontwikkel-)laptop met beveiliging, versleutelde harde schijf (encryptie), antivirussoftware, een stabiele internetverbinding t.b.v. de uit te voeren werkzaamheden

Competenties

Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden (Nederlandse taal)

Aanvullende kennis

 • Mate van ervaring als Java ontwikkelaar
 • Mate van ervaring in ontwikkeling in de Cloud
 • Mate van ervaring met Spring, Jenkins
 • Mate van ervaring in software ontwikkeling op een Enterprise Search Engine (bij voorkeur Solr en/of Marklogic)

Overige functiewensen

Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.