Rotterdam
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 februari
Verlopen
196 Dagen geleden
Port of Rotterdam

Data Platform Engineer

Meerdere jaren ervaring als ontwikkelaar in Go, SQL, Spark en evt. Python

Havenbedrijf Rotterdam is de drijfveer achter de vitale infrastructuur van Nederland en de grootste haven van Europa. Onze digitale ambitie is groot: wij willen de slimste haven ter wereld zijn! Wij zien een toekomst waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologieƫn om onze operationele processen zeer flexibel en efficiƫnt te maken. Waar medewerkers van het Havenbedrijf kunnen excelleren en het Havenbedrijf met de beste IT kunnen ondersteunen.

Het Data Technologies & Innovation Services (DTIS) team werkt dagelijks aan om alle data ambities mogelijk maken. Zowel voor Data Scientists, Data Analysts en applicaties die gebruik maken van data. Het team bouwt met verschillende open source technieken aan een Data & Analytics Platform in Azure als centraal punt om verschillende use cases voor het runnen van een haven samen te brengen. Het team heeft een brede Data & Platform Engineering basis en richt zich op het ter beschikking stellen van tooling voor self-service Data Engineering, Science en Analytics. Om de onze data capabilities te vergroten is het team bezig om oplossingen neer te zetten voor het delen van data met de buitenwereld, het integreren van GIS en Data Science tooling en verder het kunnen faciliteren van streaming analytics.

Doordat het team autonoom werkt, wordt er ook veel verantwoordelijkheid verwacht. Om ons platform team te versterken zijn wij op zoek naar twee Data Platform Engineers. Binnen het team pak je user stories op om de data capabilties die het platform biedt, in de lucht te houden, te verbeteren en uit te breiden. Je hebt kennis van Data Lakehouse oplossingen en bijbehorende technieken voor het modelleren van data. Je bent vertrouwd met Kubernetes, CI/CD in een (Azure) cloud omgeving en ontwikkelt in Go, Spark en SQL. Je hebt ervaring met Infrastructure as Code, bij voorkeur op basis van Terraform. Je bent bekend met Site Reliability Engineering en gebruikt deze werkwijze in je dagelijkse werkzaamheden. Als Data Platform Engineer ben je verantwoordelijk voor het leveren van hoge kwaliteit code en deployments. Je bent communicatief vaardig en je helpt business requirements te vertalen naar functional requirements. Je neemt kennis van de architecturele principes en zoekt hierin afstemming met je collegaā€™s. Je helpt je collega engineers met het behalen van de juiste kwaliteit en staat zelf open voor feedback.

Functie-eisen

 • Meerdere jaren ervaring als ontwikkelaar in Go, SQL, Spark en evt. Python;
 • Aantoonbare kennis van Kubernetes, containerized workflows en microservices – ervaring met ArgoCD en Argo Workflows is een pre;
 • Aantoonbare kennis van het opzetten en onderhouden van Data Lakes en Warehouses – ervaring met Databricks is een pre;
 • Ervaring met het bouwen van batch en streaming data ingest, processing en opslag oplossingen;
 • Ervaring met ontwikkelen in een cloud platform, Azure is een pre;
 • Ervaring met het opzetten en debuggen van network connectivity is een pre;
 • Ervaring met het gebruik van Infrastructure as Code – aantoonbare ervaring met Terraform is een pre;
 • Ervaring met Data Build Tool (dbt) is een pre;
 • Ervaring met SRE is een pre;
 • Ervaring met ontwikkeling van digitale producten (c.q. Agile software development);
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal is een pre, maar Engels is ook mogelijk;
 • Affiniteit met logistieke ketens en/of nautische dienstverlening is een pre.