Rotterdam
Senior
36 uur per week
Startdatum op 1 februari
Verlopen
110 Dagen geleden
Port of Rotterdam

Product Owner Data

Aantoonbare ervaring met data en datagedreven werken – kennis van Data Lake en Data Warehousing principes

Havenbedrijf Rotterdam is de drijfveer achter de vitale infrastructuur van Nederland en de grootste haven van Europa. Onze digitale ambitie is groot: wij willen de slimste haven ter wereld zijn! Wij zien een toekomst waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologie├źn om onze operationele processen zeer flexibel en effici├źnt te maken. Waar medewerkers van het Havenbedrijf kunnen excelleren en het Havenbedrijf met de beste IT kunnen ondersteunen.

Het Data Technologies & Innovation Services (DTIS) team werkt dagelijks aan om alle data ambities mogelijk maken. Zowel voor Data Scientists, Data Analysten en applicaties die gebruik maken van data. Het team bouwt met verschillende open source technieken aan een Data & Analytics Platform in Azure als centraal punt om verschillende use cases voor het runnen van een haven samen te brengen. Het team heeft een brede Data & Platform Engineering basis en richt zich op het ter beschikking stellen van tooling voor self-service Data Engineering, Science en Analytics. Om de onze data capabilities te vergroten is het team bezig om oplossingen neer te zetten voor het delen van data met de buitenwereld, het integreren van GIS en Data Science tooling en verder het kunnen faciliteren van streaming analytics.

Als Product Owner van het Data & Analytics Platform ben je verantwoordelijk voor het beschikbaar maken, het verbeteren en het uitbreiden van het platform en de tools daarbinnen. Samen met andere andere datagedreven teams, eindgebruikers en andere stakeholders bewaak je de visie voor het platform en het datagedreven kunnen werken door gebruikers. Je stelt een roadmap en backlog samen voor de doorontwikkeling van het platform. Je vertaalt huidige en toekomstige business requirements naar functionele requirements en voegt deze als epics en user stories toe aan je backlog. Naast functionele vraagstukken heb je aandacht voor compliancy, security en reliability en maak je hiervoor ruimte op je backlog. Samen met de engineers in je team zie je erop toe dat je backlog op basis van prioriteit wordt opgeleverd in sprints.

Functie-eisen

  • ´╗┐Aantoonbare ervaring met het leveren van digitale producten;
  • Aantoonbare ervaring met Agile werken in een team met engineers;
  • Aantoonbare ervaring met data en datagedreven werken – kennis van Data Lake en Data Warehousing principes is een pre;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Affiniteit met technische aspecten van data platforms;
  • Ervaring met Databricks is een pre;
  • Ervaring met Azure is een pre;
  • Kennis van Site Reliability Engineering is een pre;
  • Affiniteit met logistieke ketens en/of nautische dienstverlening is een pre.