Apeldoorn
Senior
36 uur per week
12 months
Startdatum op 15 januari
Verlopen
108 Dagen geleden
Belastingdienst

Data engineer

Kennis van ETL, Kinbal moduleren (stermodellen), hyperscale en synaps

Opdrachtomschrijving

Een Extract-Transform-Load (ETL)-ontwikkelaar is een professional die data extract, transformeert en laadt om de resultaten in een nieuw op te zetten of bestaande database te verwerken (het opwerken, integreren en beschikbaar maken van gegevens)Jij bent dé expert op het terrein van ETL en data modellering die ervoor zorgt dat haar/zijn collega Business Intelligence- en Analytics-specialisten steeds kunnen rekenen op de juiste gegevens en gegevensdoorsnedes. Naast het bewaken van architectuur- en kwaliteits-principes, ben je in staat om ook buiten bestaande kaders creatieve oplossingen en inzichten aan te leveren op het gebied van data engineering. En je houdt je kennis natuurlijk graag op peil en deelt deze met je collega ETL-ontwikkelaar, zodat je slagvaardig en effectief blijft. Daarnaast ben je als ETL-ontwikkelaar een goede ondersteuner voor andere taken die nodig zijn voor ontwikkeling en/of verbetering van routines. Binnenkort start het migratietraject naar Azure. Om dit traject goed te kunnen ondersteunen is specifieke kennis van componenten van Azure vereist

Achtergrond opdracht

De Douane wil meer data-gedreven werken. Door data uit eigen en externe bronnen te combineren en te analyseren, kan de Douane zijn kerntaken sneller, beter en efficiënter uitvoeren. Hierbij is het snel kunnen inspringen op nieuwe wet- en regelgeving en een breed scala aan klantvragen essentieel. Om deze wendbaarheid te realiseren loopt er op dit moment een traject om de werkmethode en technologie opnieuw in te richten, de Datawerkorganisatie. Je ontsluit, importeert, koppelt en uploadt data zodat jouw collega’s deze optimaal kunnen gebruiken voor hun analyses en modelontwikkeling. Je zoekt voortdurend naar mogelijkheden om onze databronnen optimaal te gebruiken. Je gaat in gesprek met collega’s en onderzoekt de huidige kaders en experimenteert om jouw werk en dat van je directe collega’s efficiënter te maken. Je laat zien wat jouw technische oplossing toe kan voegen aan data- analyses en -modellen. Je schrijft en optimaliseert SQL queries Je bouwt informatieoplossingen zoals datapipelines, datastreams en data-API’s Je gebruikt passende tools of scripts en hiermee zet je gegevens om naar bruikbare informatiedashboards Je doet zelfstandig beheer- of projectwerkzaamheden Afstemming met diverse partijen zoals de product owner, afnemers, bron-beheerders en andere teams van de afdeling.

Functie eisen

  • Kennis van Azure (Synapse/ADF/Azure DevOps). Je hebt kennis van en ervaring met de Microsoft BI stack (Power BI/Power Apps).
  • Je hebt kennis van architectuur, data warehouse concepten als stermodellering. Microsoft DP 203 DO900
  • Je hebt diepgaande kennis van SQL en relationele databases
  • Kennis van ETL, Kinbal moduleren (stermodellen), hyperscale en synaps
  • Je bent in staat duidelijke documentatie te ontwikkelen
  • Je hebt ervaring met het verbeteren van data kwaliteit, bijvoorbeeld door geautomatiseerde tests en visie op de rol van metadata hierbij.
  • Je hebt ruime ervaring in een Agile/Scrum ontwikkelomgeving
  • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding (richting informatica, informatiemanagement) 3 jaar
De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing-en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.